3. 8. 2020, 06:00 | Vir: Govori.se

7 stvari, zaradi katerih se lahko takoj prenehate obremenjevati

profimedia
7 stvari, zaradi katerih se lahko takoj prenehate obremenjevati (foto: profimedia)

Prav ljubki smo, ko si takole grenimo življenje z nakopičeno sramoto glede stvari, ki so v bistvu popolnoma nepomembne in na naš družbeni bit nimajo niti najmanjšega vpliva. Tule je 7 tistih, zaradi katerih se lahko takoj prenehate obremenjevati.

1. Zadnji kos

Na zabavi vzamete zadnji kos pice. Na rojstnem dnevu si postrežete z zadnjim kosom torte. Na obisku pograbite zadnji piškot iz posode. Ni problema. Če so vsi ostali imeli čas dobiti svoj kos, potem ste v bistvu preostalim le naredili uslugo in jim prihranili par kalorij. Pravzaprav ste pohvalno požrtvovalni.

2. Stvari počnete sami

Sami ste šli v kino, morda ste celo šli sami v nočni klub. In verjetno ste se imeli imenitno. Neobremenjeno ste uživali v času, ki ste ga preživljali s seboj, na koncu odšli takrat, ko ste sami hoteli in še nikogar vam ni bilo potrebno peljati domov. To nikakor ne pomeni, da ste asocialna oseba, pomeni le, da ste dovolj samostojni, da lahko stvari počnete brez nujne družbe. 

3. Preklinjate

Tudi inteligentni ljudje preklinjajo. Sočne kletvice niso rezervirane zgolj za razjarjene tovornjakarje in neotesane najstnike. Kletvice lahko smiselno popestrijo naš vsakdanji pogovor in so ključni del našega besednega zaklada. Seveda je glede kletvic mnogo negativnih percepcij, ampak ... jebatga. Dokler se znate zadržati tam, kjer je potrebno, vas za sočno izražanje nikakor ni potrebno biti sram.

4. Masturbacija

61% odraslih moških masturbira vsak dan, pravijo na Univerzi v Chicagu. Zakaj za vraga bi vas potem moralo biti sram? In tule velja popolnoma isto za dekleta, čeprav jim tole ni nikakršna novica. Mnoge ženske, ki uživajo v masturbaciji, se namreč že precej javno in neobremenjeno pogovarjajo o svojih seks igračkah.

5. Ker nimate otrok

Morda vas za gleženj zato grize kakšen prisrčen domači ljubljenček. Vsi ljudje pač ne bodo našli življenjske izpopolnitve v razplojevanju. Pari brez otrok zato več potujejo, dlje spijo in imajo več hobijev. Pa še popolnoma neboleča stopala imajo, ker ne hodijo bosi po LEGO kockah.

6. Igranje video iger

Z igranjem iger je približno tako, kot z masturbacijo - vsi to počno, ampak nihče ne prizna. Le da nekateri igrajo kvalitetne video igre, drugi pa drgnejo svoje pametne telefone in poskušajo zložiti v vrsto isto barvo bonbonov. 97% ameriških najstnikov in 53% vseh odraslih redno igra video igre. V bistvu naj bo sram tiste, ki jih ne.

7. Biti samski

Nekje med teženjem staršev, kdaj si boste končno ustvarili družino in nadlegovanjem prijateljev, katerih edino vodilo v življenju je, da spijo z vsem, kar ima pulz, lahko kmalu dobite občutek, da je zavestna odločitev biti samski nekaj let skorajda žaljiva. Na koncu dneva imate pravico živeti svoje življenje tako, kot sami hočete. In če ste se odločili biti samski, se samo v Ameriki z vami strinja več kot 100 milijonov odraslih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.