N.Z. | 20. 1. 2022, 08:00

10-letna mehiška deklica, ki ima IQ višji od Einsteina, bo znanstvenica pri NASI in astronavtka!

profimedia

Adhara Pérez iz Mexico Cityja pri rosnih desetih letih študira na dveh fakultetah, v prihodnosti pa si želi postati znanstvenica NASE in astronavtka.

Adhara Pérez ima zares velike sanje. Da bi ji te lahko bile dosegljive, pa priča njen izjemno visok IQ. Še več. S 162 točkami izmerjenega IQ-ja prekaša genialna znanstvenika Alberta Einsteina in Stephena Hawkinga.

Adhari merijo IQ od njenega četrtega leta starosti.

Ko ji je bilo komaj sedem let, jo je Forbes magazin imenoval za najbolj vplivno žensko v Mehiki (za leto 2019).

Deklica ta hip študira sistemsko inženirstvo na Universidad CNCI in industrijsko inženirstvo na UNITEC, povabljena pa je tudi na magisterski študij atmosferske znanosti na University of Miami in fizike na University of Israel.

A tudi to še ni vse. Prejela je tudi vabilo, da se pridruži aeronavtičnemu programu v Alabami in študiju vesoljske znanosti pri NASI, poroča Telemundo. Adhari si namreč želi, da bi nekoč postala astronavtka.

Da bi dekle uresničila te svoje sanje, mora najprej nadaljevati s študijem na Univerzi v Arizoni ter se hitro naučiti angleščine.

"Tukaj bom morala ostati še tri mesece, da se naučim in privadim govoriti angleško," je Adhara razložila za NBC San Diego.

Ko je bila Adhara stara komaj tri leta, so ji diagnosticirali avtizem, otroci iz soseščine pa so jo redno zasmehovali. Deklič je zato zapadel v globoko depresijo. Danes, torej leta kasneje, pa je pred njo zares čudovita in blečeča prihodnost.

Ko jo je mama poslala na psihoterapijo, so ji tekom diagnostičnega procesa izmerili tudi IQ in ugotovili, da je ta za dve točki višji od Einsteinovega in Heawkingova (saj so obema namerili 'le' 160).

Adhara je srednjo šolo zaključila, ko je bila stara 8 let, zdaj pa prek spleta študira na fakultetah. O svoji trpki izkušnji nadlegovanja vrstnikov je že napisala knjigo.

In njen nasvet?

"Nikoli ne obupajte, četudi vam ni všeč stanje, v katerem ste. Pričnite načrtovati, kam bi radi prišli (in kaj bi radi postali)!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.