25. 3. 2020, 10:59

9 razlogov, zakaj je mama lahko najboljša prijateljica

pexels

Tak odnos morda ni vedno mogoč, kadar pa je – gre lahko za najlepše prijateljstvo, ki ga lahko imate. Če je vaša mama tudi vaša najboljša prijateljica, se štejte za srečneže.

Zakaj je lahko odnos z mamo eden najlepših?

1. Je prijateljica 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse leto, vsa leta...

Mama je z vami od samega začetka. Od rojstva, prvega dne, ko ste spregovorili, shodili, šli prvič v šolo, se prvič zaljubili… Z vami je bila tudi na vse vaše slabe dni, ko ste se skregali s prijatelji, ko so vas kregali učitelji... Je edina oseba, ki zares ve, kdo ste bili včasih in kdo ste danes. In je neizmerno ponosna na vas in vaš razvoj. In vse vaše skrivnosti so pri njej na varnem. 

2. Lahko jo pokličete kadarkoli

Ko imate dobre novice, slabe novice, nobenih novic…

3. Najboljša rama za jok

Kadar ste jokali, ker vas je življenje razočaralo, vam je mama skuhala najljubšo jed in povedala, da bo vse v redu. Ko vam je prva ljubezen zlomila srce, ko ste dobili prvo slabo oceno v šoli… Mama je bila ob vas. Nikoli vas ne obsoja. V njenih očeh ste popolni.

3. Daje najboljše nasvete

Mama intuitivno ve, kdaj niste srečni, in ve, da se zaslužite bolje. Tudi, če ji govorite, da je vse v redu, bo vedela, da lažete. Včasih se zdi, da se lahko telepatsko pogovarjate. 

4. Vas vedno motivira

Vaša mama bi lahko dobila nagrado za najboljšo navijačico. Vedno bo navijala za vas, ne glede na situacijo.  

5. Nikoli ne obupa nad vami

Ko vas je bilo potrebno zbuditi pred šolo, vas je vlekla iz postelje. Ko vas je razočarala simpatija, vas je tolažila. Ko niste dobili službe, je verjela, da boste dobili boljšo. Ko ste bili bolani, vam je kuhala čaje.  

6. Ker je najboljša kuharica na svetu

Resnično. So jedi, ki jih nihče na svetu ne more niti približno narediti tako dobro kot vaša mama. In prav ona vas je verjetno naučila, kako pripraviti najboljše jedi.

7. Z njo se ni potrebno pretvarjati 

Pred njo ne potrebujete mask. In nič ni lepšega kot to, da si z nekom lahko resnično ti - ti. 

8. Je najboljša učiteljica

Za življenje. Imate skupne gene in zato je velika verjetnost, da imate tudi podobne interese in morda tudi težave. Ste manjša verzija nje – v dobrih in slabši plateh. Če ste pozorni na njo in njeno delovanje ter način življenja, lahko najdete tudi stvari, ki jih je vredno popraviti. Ker vaša mama pač ni zmogla vsega. Vaša naloga je, da ne ponavljajte njenih napak, bodite najboljša verzija, kar ste lahko. In tako pomagate tudi njej. 

9. Rada vas ima brezmejno in za vedno 

Takšne kot ste. Prijatelji v življenju pridejo in gredo, njihova čustva se spreminjajo, mama pa vas bo imela rada ne glede na vse, vedno.

Tudi ko ali če je več ni z vami v fizičnem svetu. Njena ljubezen premaga čas in prostor!

prirejeno po Elitedaily

Preberite si še: 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.