25. 2. 2020, 12:07 | Vir: STA

Bruselj odredil delo od doma vsem, ki so bili na območju okužb

profimedia

Evropski parlament je za zaposlene, ki so bili v zadnjih 14 dneh na območjih, kjer so potrdili okužbe z novim koronavirusom, odredil delo od doma. To velja tudi za območje severne Italije. Evropska komisija je medtem enak ukrep v ponedeljek naznanila za tiste, ki so bili na Kitajskem, v Hongkongu ali Macau.

Vodja kadrovske službe v Evropskem parlamentu Kristian Knudsen je zaposlenim svetoval, naj ostanejo v 14-dnevni samoizolaciji, če so v zadnjih dveh tednih potovali v italijanske dežele Lombardija, Piemont, Emilija - Romanja ali Benečija (Veneto), kot tudi na Kitajsko, v Hongkong, Macao, Singapur ali Južno Korejo.

Iz omenjenih italijanskih dežel poročajo o največ okuženih z novim koronavirusom, samo v Lombardiji poročajo o okoli 200 okuženih.

V sporočilu zaposlenim, ki so ga prejeli v ponedeljek zvečer, je Knudsen zapisal, da naj ne prihajajo v Evropski parlament, tudi če ne sumijo, da so bili v stiku z domnevno okuženo osebo. Raje naj najdejo način, kako delo opravljati od doma, izhaja iz sporočila, ki ga povzemata spletna portala Politico in Euractiv.

Zaposlenim je še naročil, naj si dvakrat dnevno merijo temperaturo in če po dveh tednih ne bodo kazali simptomov okužbe, se lahko vrnejo na delovno mesto, če jim je to dovolil osebni zdravnik.

Evropska komisija pa je v ponedeljek delo od doma naložila zaposlenim, ki so bili na Kitajskem, v Hongkongu in Macau. Na današnji novinarski konferenci pa so pojasnili, da so to razširili tudi na 11 italijanskih mest, za katera velja karantena. Za območja okoli teh mest pa pozorno spremljajo razvoj razmer. Dodatno so še svetovali osebju, ki je aktivno na območju, naj raje delo opravljajo preko različnih digitalnih kanalov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.