13. 4. 2021, 11:43

Brutalno iskreno opravičilo McDonald'sa "Nihče noče več delati!" zaokrožilo po TikToku

profimedia
Brutalno iskreno opravičilo McDonald'sa "Nihče noče več delati!" zaokrožilo po TikToku (foto: profimedia)

Na TikToku se od sobote naprej viralno širi posnetek ene od uporabnic družbenega omrežja, v katerem ta pokaže rumeno obvestilo za stranke ene od ameriških McDonald'sovih restavracij. Obvestilo je jasno: potrpite, saj praktično ni nikogar, ki bi vas postregel!

TikTok video uporabnice @brittanyjade903 razkriva specifične težave, s katerimi se sooča ena od restavracij McDonald'sa. Na rumenem obvestilu za stranke, ki ga je v soboto ujela v svoj video, namreč piše:

"Trenutno imamo premalo zaposlenih. Bodite prosim potrpežljivi z osebjem, ki sploh še dela. Nihče več noče delati."

Video je do tega trenutka videlo več kot milijon uporabnikov TikToka.

In čeravno se obvestilo zdi brutalno neposredno, jih večina simpatizira z osebjem.

V enem od komentarjev na video, je tako mogoče brati: "Kako resnično. In res, ne jezite se na nekaj tistih, ki sploh še delajo. Niso oni krivi za to, da je restavracija ostala brez osebja.

Spet drugi pa je zapisal: "Tako je ta trenutek v vseh ameriških restavracijah. Bodite prijazni z osebjem."

Epidemija koronavirusa je močno udarila storitvene dejavnosti v ZDA. Sektor je močno destabiliziran, z vseh koncev pa poročajo o pomanjkanju ljudi, ki bi še hoteli delati. In v čem je problem? Ljudi predvsem skrbi za zdravje in osebno varnost, za katero pa v danih okoliščinah nikakor ni dovolj dobro poskrbljeno. Svoje je seveda dodal tudi pandemijski paket pomoči, zaradi česar so se številni raje odločili za brezposelnost kot delo v tveganih okoliščinah.

Pred tednom dni je Američane na družbenih omrežjih tako vznemirila javna objava ženske, ki je dala odpoved potem, ko je v restavracijo vstopila stranka, ki si nikakor ni pustila dopovedati, da mora nositi masko.

@brittanyjade903

Y’all, Our McDonald’s is savage AF 😂😂

♬ Oh No No No - Music Falcon