3. 11. 2020, 13:35 | Vir: STA

Burger King dela reklamo za McDonalds

profimedia

V teh neobičajnih časih se je veriga restavracij s hitro prehrano Burger King v Veliki Britaniji in Franciji odločila za nenavadno oglaševanje. "Naročite pri McDonaldsu," je mogoče prebrati zapis družbe Burger King UK na družbenem omrežju Instragram.

"Nismo si mislili, da bomo to kdaj zapisali," so navedli pri Burger Kingu. A v teh časih potrebuje gastronomija, ki zagotavlja tisoče delovnih mest, vsako podporo - to velja tudi za tekmece, kot so KFC, Subway in drugi. Potrošnike so zato pozvali, naj s prevzemom hrane na prodajnem mestu ali naročilom na dom tudi v času ustavitve javnega življenja podprejo lokalne ponudnike.

V Angliji v četrtek deloma ustavljajo javno življenje, ko bodo morali zapreti vrata restavracije, pubi in kavarne. Podoben poziv je Burger King na Twitterju objavil tudi v Franciji, kjer so ukrepe zaostrili pred kratkim.

V britanskem združenju gostincev UK Hospitality se bojijo, da bo vnovična ustavitev javnega življenja ogrozila desettisoče delovnih mest v panogi. "Kriza v gostinstvu je velika. Ne pretiravamo, če govorimo o eksistenčni ogroženosti," je v Londonu za nemško tiskovno agencijo dpa povedala predsednica združenja Kate Nicholls.

O pozivu Burger Kinga pa je dejala, da je spodbudno opazovati, kako podjetja v času krize stopijo skupaj.

Povsem nesebični pri Burger Kingu sicer niso. Na koncu zapisa so namreč dodali: "Vzeti whopper je vedno najboljše, a tudi big mac ni tako slab."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.