9. 9. 2021, 06:00

Če ste istočasno ekstrovertirani in introvertirani, vam bodo naslednje situacije zelo znane

Profimedia

Ste eden tistih ljudi, ki v centru pozornosti blesti na zabavah, istočasno pa izjemno cenite čas, ki ga imate samo zate? Potem ste zanimiva kombinacija ekstrovertirane in introvertirane osebe, zato vam bodo naslednje situacije zelo dobro poznane.

Običajno se ljudje ocenimo, da smo ali ekstrovertirani ali pa introvertirani. Za mnoge je ta presoja enostavna, za nekatere pa je opredeljevanje na ta dva pola nekoliko bolj komplicirano. Za njih obstaja še tretja različica – ambivertiranost. Ko je oseba v bistvu oboje. Če vam naslednje situacije znane, ste morebiti tudi vi ambivertirana oseba.

Radi imate druženja, od zabav v živo do Zoom srečanj

Z veseljem sprejmete priložnost, da se družite s prijatelji v živo in rade volje spoznavate nove ljudi. Socializacija vam ni tuja ali moteča, pogosto kar sami inscenirate kakšna srečanja, če le vključujejo vam najbolj prijetne ljudi.

Po druženjih potrebujete nekaj časa za okrevanje

Morda so vaši ekstrovertirani prijatelji po druženjih že naslednji dan pripravljeni na naslednjo rundo, pri vas pa se te težnje regenerirajo nekoliko počasneje. Kolikor vam je druženje zabavno, vam je obenem tudi utrujajoče in včasih celo stresno, zato po dobri žurki potrebujete nekaj časa, da si ponovno napolnite baterije in si povrnete željo po srečavanju drugih ljudi.

Vaše življenje je v bistvu neprestano iskanje ravnotežja med socializiranjem s prijatelji in uživanjem v času, ki ga imate samo zase. Gre za zelo delikatno ravnotežje, ki ga je prava umetnost vzdrževati na optimalnih nivojih.

Občasno ste lahko nezanesljivi

Težko v naprej napoveste, kako se boste počutili na dan, ko bi se vaši prijatelji radi družili. Ne morete ravno nadzorovati, če vas tisti dan nagne bolj v introvertiranost ali v ekstrovertiranost. To pa pomeni, da včasih v zadnji minuti spremenite načrte. Sicer ste si še dva dni nazaj nadvse želeli biti del prijateljevega piknika, na tisti dan, ko se dejansko zgodi, pa vas vsak organ v telesu sili stran od druženja. Se pa lahko zgodi tudi obratno – navdušeno se veselite popolne samote v družbi Netflixa in mačka, ko vas nenadoma popade neznanska želja, da z nekom sedete na kavo in samo klepetate.

Prijatelji vedo, da lahko kar izginete

Slovo ni nujno del vašega družabnega bontona. Včasih se vam sredi druženja nenadoma zazdi, da imate vsega dovolj in takrat ne želite delati cirkusa okoli odhoda ali se boriti z vprašanji, zakaj že odhajate. Zato preprosto le – odidete. »Samo na stranišče skočim,« zabrundate za mizo in že vas več ni. Prijatelje o odhodu obvestite preko sporočila, ko ste že doma, na varnem.

Zelo enostavno se vživite v druge ljudi

Ker sta v vas združeni tako ekstrovertirana kot tudi introvertirana narava, se z lahkoto povezujete z novimi ljudmi. Vendarle je v vas vsaj ena niansa, s katero se lahko vsi poistovetijo. Kamorkoli že ljudje padejo na spektru, vi prej ali slej odkrijete njihove tipične karakteristike in s tem skupna izhodišča, razmišljanja in prepričanja.

Prav tako se hitro prilagajate v različna okolja

Ne glede na to, v kakšnem okolju se znajdete, imate izjemno sposobnost hitrega prilagajanja. Včasih se znajdete v situaciji, kjer se potrebuje nekoga bolj živahnega in lahko hitro prevzamete vlogo ekstrovertiranega šaljivca. Včasih pa situacija zahteva le vašo tiho prisotnost – in tudi to izpeljete brezhibno. Adaptiranje na okolje vam je že tako naravno, da se niti več ne zavedate, kako kameleonsko prilagodljivi ste.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.