22. 7. 2021, 08:00

Energijska medicina = medicina prihodnosti

profimedia

Energijska medicina je varna, naravna in dostopna oblika zdravljenja, ki spodbuja fizično, psihološko in duhovno zdravje ter združuje znanje z intuitivnim občutenjem energij v telesu in okolju.

Prepletanja teh energij nas lahko spremeni v zavednejši in občutljivejši instrument energijske medicine od vseh preostalih tehnologij. Če se na svoje telo osredotočimo kot na živ sistem energije, se začnemo zavedati, da je tehnologija za mogočne energijske posege že prirojena našim rokam in bitju.

Pri energijski medicini je energija zdravilo oz. sredstvo, ki se uporablja za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Energije našega telesa vedo, kako se mobilizirati, da bi se uspešno odzvale na vse vrste bolezni in nevarnosti ter vnesle najčistejši in najnaravnejši eliksir za preprečevanje bolezni. Energija daje telesu življenje.

Pri energijski medicini so motene energije bolnik. Energijski sistemi, ki se skušajo prilagoditi stresu, onesnaževalcem in prenasičenosti s podatki, ki je bil našim prednikom neznan, postanejo preobremenjeni in zbegani, sprejemajo pomanjkljive kompromise in potrebujejo precejšnjo spremembo vzorcev. Energijska medicina lahko poskrbi za to spremembo.

Vrnitev energijske medicine je eden izmed najpomembnejših dejavnikov kulturnega razvoja, saj predstavlja vrnitev k osebni avtoriteti v zdravstvu, zapuščini naših prednikov glede usklajevanja s silami narave in praksam, ki so naravne, prijazne ter domače telesu, umu in duši.

Predstavljamo eno izmed številnih vaj, ki je širše pojasnjena in predstavljena v knjigi Energijska medicina.

Kako se znebiti kroničnih glavobolov?
  • Čas: približno dve minuti

1. Sedite in sprostite ramena. Glavo nagnite v desno, tako da se z ušesom približate desni rami.

2. Desno dlan prislonite ob glavo (glejte sliko 31). Globoko vdihnite ter pritisnite roko in glavo eno ob drugo. Močno pritiskajte in zadržujte sapo.

3. Medtem ko počasi toda povsem sprostite sapo, spustite roko in glavo raztegnite bližje k desni rami. Še dvakrat ponovite.

4. Trikrat ponovite na levi strani.

5. Glava naj bo pokonci. Blazinice prstov položite na kosti ob spodnjem delu glave. Globoko vdihnite ter svoje prste in glavo izometrično pritisnite skupaj.

6. Roke spustite v naročje in razprite čeljust ter izdihnite skozi usta. Z globokim vdihom skozi usta porinite čeljust ven, tako da spodnje zobe potiskate k zgornji čeljusti. Izdihnite, odprite usta in sprostite čeljust.

7. Še enkrat napnite čeljust. Ko izdihnete, naj glava omahne naprej na prsi.

8. Globoko vdihnite, tako da s prstnimi blazinicami potiskate glavo navzgor, medtem ko glava še naprej pritiska navzdol. Ob izdihu sprostite prste in pustite glavi, da omahne še nižje. Dvakrat ponovite.

Ob zadnji ponovitvi med izdihom sklenite prste za glavo in dopustite komolcem, da jo povlečejo navzdol.

Več vaj v knjigi Energijska medicina na povezavi: www.gnostica.si

Druge knjige Donne Eden:

  • Energijska medicina za ženske
  • Mala knjiga energijske medicine
  • Obljuba energijske psihologije
  • Energija ljubezni

Donna Eden, dr. David Feinstein
Energijska medicina
Uravnavanje telesnih energij za okrepitev zdravja in vitalnosti

Prevod: Špela Stritar Haddad
Založba Gnostica

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.