23. 4. 2021, 08:00

Energijsko zdravljenje delovnega mesta (po Abby Wynne)

profimedia

Če delamo v pisarni, smo morda v okolju, nad katerim nimamo veliko nadzora.

Ne glede na to, če delamo zase ali za druge, je povsem možno, da smo na nek način omejeni pri tem, kaj lahko naredimo s svojim delovnim prostorom. Morda sedimo poleg nekoga, ki nas razburja, ali pa celo opravljamo delo, ki nas ne veseli. Lahko da smo vedno pod vplivom direktorjevega spremenljivega razpoloženja ali delamo na projektu s skupino ljudi, ob katerih ne čutimo, da smo to res mi. Malo verjetno je, da se bo spremenila situacija, ampak mi se lahko. V takih situacijah lahko uporabimo energijsko zdravljenje in tako pomagamo širiti in prizemljiti sebe, zbistriti glavo in v svoj dan prinesti moč in osredotočenje.

Vaja: ustvarjanje zdravega prostora na delovnem mestu

Pri svoji pisalni mizi lahko ustvarimo oazo zdravilne energije, če se za to odločimo.

Predlogi za čiščenje težkih energij prostora in za dvig vibracije.

 • Na mizo si postavimo nekaj, kar nam pričara nasmešek. Lahko poizkusimo z zdravilnim kristalom.
 • Vedno imamo v bližini sveže cvetje ali kakšno rastlino.
 • Preverimo, če lahko premaknemo električne kable z vtičnicami proč od prostora, kjer sedimo.
 • Skušamo imeti naravno svetlobo, kolikor je le mogoče. Če je mogoče, zamenjamo običajne žarnice s takimi, ki imajo celoten svetlobni spekter.
 • Namestimo si sliko ali kakšno umetniško delo, ki nas osrečuje. Če je ne moremo obesiti na zid, jo lahko uporabimo kot podlogo za pisanje.
 • Prostor počistimo in uredimo. Če je na mizi veliko navlake, poskrbimo, da je miza urejena.

Čeprav to niso neposredno energijske zdravilne zamisli, vse učinkuje na energijo okrog nas. S spremembo majhnih stvari lahko spremenimo veliko energij.

Postanimo »veliki«

Običajno so pisarne kraj, kjer se obrekuje in kopičijo težke čustvene energije strahu, zaskrbljenosti, ljubosumja, tekmovalnosti in zamer. Ko smo v svojih energijah razširjeni, fizičnega vpliva čustvenih energij drugih ne občutimo tako zelo.

Čez dan preverjajmo in se spomnimo postati »veliki«. Predstavljajmo si čustvene energije drugih ljudi, kako zdrsijo z nas, gredo v zemljo. Izdihajmo jih, če čutimo, da so se zataknile. Naj nas ozadje na namizju spominja, da lahko postanemo veliki kot drevo, kot sončnica ali skulptura.

Zavestno razširjanje in občutek, da smo »veliki« pri delu, prav tako lahko pomaga, da se čutimo bolj prizemljene na sestankih, razgovorih ali predstavitvah. Pomaga nam dostopati do intuicije in sprejemati boljše odločitve.

Vaja: zdravljenje ob koncu delovnega dneva

Čez dan se lahko zgodi, da ob delu poberemo energijo drugih ljudi, in seveda je ne želimo prinesti domov. Taka vrsta čustvene energije se lahko »prilepi« na nas, in ker je podobna tistemu, kar smo lahko izkusili prej, mislimo, da je naša. Moramo jo odstraniti, da se ne ujamemo v njej ali jo predamo komu drugemu. Na koncu delovnega dneva, preden odidemo domov, si vzemimo nekaj minut in poizkusimo tole:

 • Dihamo, se osredotočimo in prizemljimo.
 • Povežemo se z izvorom zdravilne svetlobe.
 • Vdihnemo jo navzdol v svoje telo, sprostimo se in razširimo.
 • Predstavljamo si, da se medtem, ko se širimo, vse čustvene energije, ki nam ne pripadajo, topijo, raztapljajo in padajo na tla.
 • Da poudarimo svoj namen, prosimo vse energije, ki niso naše, da odidejo.
 • Lahko prosimo tudi za kakršno koli zdravljenje, ki ga morda potrebujemo, preden gremo domov.
 • Zahvalimo se za minuli dan, za večer, ki prihaja, in za dober spanec.

To lahko storimo za pisalno mizo, ko ugasnemo računalnik, ali v avtu, preden zaženemo motor. Zelo koristno je, da si vsak dan vzamemo nekaj minut, da si očistimo energije z delovnega mesta, kar nam omogoča, da se vrnemo domov bolj osveženi in hvaležni za vse dobro v svojem življenju.

Abby Wynne
Energijsko zdravljenje
Razkrijte svojo sposobnost zdravljenja
Prevod: Janez Lavrič
Zbirka Preprosto
Založba Gnostica

Knjiga Energijsko zdravljenje je v prednaročilu z 10% popustom in brezplačno poštnino do 29.4.2021 na povezavi: energijsko-zdravljenje

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi

FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.