N.Z. | 10. 4. 2020, 13:52

Fenomen: v času karantene na spletu (skoraj) vsi guglajo sex in/ali seks!

profimedia

V zares nenavadnih časih živimo. In če ne bi bilo družabnih omrežij, tega niti vedeli ne bi …

Na Twitterju že nekaj tednov videvamo tvite, v katerih posamezniki tožijo (ali pa hrepenenje skrivajo s humorjem) o pomanjkanju fizične bližine, dotikov in ne nazadnje spolnosti. Da v resnici ne gre za osamljene primerke, pa kaže najnovejša študija, ki je analizirala aktualna iskanja na Googlu. Izkazalo se je, da ta hip praktično vsi guglajo le eno: seks!

Številke

Analiza je pokazala, da se je iskanje na ključno besedo sex, seks in spolnost povečalo za neverjetnih 5000 odstotkov v trenutku, ko so začela veljati priporočila za samoizolacijo, marsikje pa tudi čisto pravo karanteno.

Eno od najbolj pogostih nizov, ki so jih uporabniki vnesli v obrazec iskalnika, pa je bilo: »kako popestriti stvari v postelji«. Tu so raziskovalci zabeležili kar 3250-odstotno rast.

In kaj svetuje Google?

Tovrstnih vsebin na spletu nikoli ni zares primanjkovalo, zanimivo pa je, da uporabnike po novem ekstra zanimajo tudi ključne besedne zveze, kot so ’inovativna orodja’ (kar se sliši skoraj nekoliko srhljivo), novi položaji in pa, seveda, zdaj že klasika z lisicami in vezanjem.

Pa vendar …

A da ne boste mislili, da so zdaj vsi okoli vas tako zelo pohotni.

Skupaj z že naštetimi iskanji se visoko uvršča tudi vprašanje: ’kako se/ga/jo pripraviti do seksa’ in ’kako zbuditi libido’. Tudi ta iskalna pojma sta doživela izjemno rast. Poskočila sta namreč za 5000 odstotkov.

Kaj je v ozadju tovrstnih iskanj?

Te suhoparne številke pa v sebi skrivajo veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Ne le, da je skupaj z njimi narasel tudi trend spletnih nakupov igračk za popestritev spolnega življenja, temveč kaže tudi, kako si ljudje krajšajo dolgčas, pa tudi na kakšen način ji je to povezalo s partnerjem, s katerim živijo v tej izolaciji.

Kakorkoli že, očitno bo potrebnega nekaj še hujšega, kot je aktualna pandemija, da bi zadušilo človeški libido, še sporočajo raziskovalci.

Priporočamo v branje (in ravnanje):

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.