28. 5. 2021, 14:47

Festival kreativnih prebojev SoundGarden vabi k Velenjskemu jezeru

SoundGarden
Festival kreativnih prebojev SoundGarden vabi k Velenjskemu jezeru (foto: SoundGarden)

SoundGarden je prvi festival na slovenskih tleh, ki povezuje kreativne posameznike in inovativne podjetniške zgodbe z navdihujočimi glasbenimi ritmi in tako daje prostor novim mogočnejšim idejam. Je edinstven festival kreativnih prebojev, ki se bo odvijal od 8. - 11. julija ob Velenjskem jezeru na osupljivi lokaciji, ki izžareva unikatno in energično festivalsko atmosfero.

Kreativna stična točka, kjer se prepletajo glasba, šport, znanje in druženje.

Mesto deljenja idej in iskanja navdiha. Je festival za vse tiste, ki upajo narediti korak naprej na osebni in karierni poti, in vse, ki jih spremembe inspirirajo s svežo energijo.

Festival temelji na principu infosponginga, kar pomeni, da s spoznavanjem delovanja drugih sektorjev krepimo svojo inovativnost in kreativnost. Pravzaprav gre za nekakšen "Linkedin v živo",  intimni, kreativni networking, ki je postavljen v sproščeno ozračje festivalskega utripa.

Obenem pa SoundGarden deluje kot kreativni oddih, saj našim idejam zagotovi popolno prežetost s kreativnostjo in inovativnostjo.

Obiskovalci lahko tudi raziskujejo, se sprostijo in napolnijo z energijo prodornih slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Spodbuja radovednost in odprtost za novosti, s pozitivnim pogledom v prihodnost. 

Želja organizatorjev SoundGarden je, da se festival v prihodnosti razširi in se iz nacionalnega projekta preoblikuje v kreativno mednarodno stičišče.

Festival združuje prodorne ustvarjalce, ki iščejo orodja, ideje, osebe in navdihe, ki jim bodo pomagali na poti kreativnosti, inovativnosti in razmišljanju izven okvirjev.

Gradimo skupnost iznajdljivih in radovednih posameznikov, ki bi jim SoundGarden ponudil možnost povezovanja in snovanja novih drznih projektov.

Namenjen je ciljni publiki stari nekje med 25 in 45 let, se pravi, da gre za posameznike, ki iščejo partnerje pri kreiranju svojih projektov in odkrivajo nove možnosti za povezovanje z ljudmi, ki si želijo spremembe v svojem poslu, radovedneže, ki poskušajo vpeljati novosti v svoje delo, in za podjetja, ki iščejo prav takšne kreativne posameznike.

"Naša želja je podpirati inspirativne medsektorske zgodbe, ki nastajajo z uporabo inspiracijske kreative. SoundGarden je festival, kjer se o teh zgodbah pogovarjamo, odpiramo prostor za njihovo nastajanje in oblikujemo priložnost za ljudi, da najdejo ekipo s katero bodo svoje cilje lažje in kreativnejše uresničevali," še sporočajo iz ekipe SoundGardena, ki zase pravi:

Smo učeči projekt, postavljen v festivalsko atmosfero.

V središču dogajanja je druženje, networking, ustvarjanje skupnosti istomislečih posameznikov, pripravljenih na kreiranje najbolj norih projektov, ki spreminjajo svet.  

Naravnani smo v smer povezovanja, združevanja in dobrodelnosti.

Namen festivala

Sloni na štirih stebrih – kreativnost, inovativnost, motivacija in festivalsko vzdušje.

Poslanstvo festivala je povezati ljudi iz različnih panog, ki jih združuje težnja po večji agilnosti, raziskovanju kreativnih prebojev, iskanju novitet in nenazadnje pozitiven mindset. Prepletajo podjetništvo, turizem, kulturo, trende, glasbo, šport in znanost. 

  • Kreativnost

Celoten festival je zasnovan na konceptu kreativnosti. Kreativnost bo prisotna skozi pogovore, delavnice, predstavitve in atmosfero. Želimo, da je prostor predstavljen kot kreativni peskovnik, ki bo koristil vsem prisotnim, da aktivirajo svoje miselne procese, prestavijo svojo kreativnost v najvišjo prestavo ter, da ozavestijo kreativno samozavest kot del dnevnega učnega procesa. 

  • Inovativnost

Preboji se zgodijo, ko razmišljamo izven okvirjev. Vse prevečkrat se omejimo na svoje vzorce, navade in delovni ritmem, ki nam lajšajo življenje, a ga včasih tudi zadržujejo. 

Magija se zgodi, ko v dobre navade vključimo radoveden um in kreativno razmišljanje. Zavedamo se namreč, da čez 10 let večina klasičnih služb, kot jih poznamo, ne bo več obstajala. Namen festivala je, da osvetli najbolj napredne trende in inovativne pristope, ki jih je dobro že danes vpeljati v svoje delo in življenje, da smo v koraku s časom. Učimo se poslušanja novosti in jih sprejemamo z odprtimi rokami in z radovednim pristopom. 

  • Motivacija

Na oder postavljamo motivacijske zgodbe, da vas inspirirajo. Inspirirajo na način, da svoje najbolj drzne ideje postavite v prakso. Takoj tam, na licu mesta. O njih predebatirate z drugimi, se na delavnicah naučite kako jih bolje razviti in predstaviti javnosti. Uspeh je tudi v tem, da kakšna od idej ne bo uspela, a dragoceno znanje ostaja. Vsaka zgodba vodi do naslednjega uspeha. Znanja in izkušenj iz vsakega pridobljenega projekta vam nihče ne more vzeti in ravno v preizkusih je skrita moč znanja. Namen je, da vas vsebina navdihne, da sploh poskusite. Stopimo ven iz svoje škatle, ven iz svoje cone udobja, naravnost v SoundGarden networking kotičke, svetovalnice - v SoundGarden “state of mind”.

  • Festivalsko vzdušje

Verjamemo, da se najboljše ideje porajajo, medtem ko smo sproščeni, zato si prizadevamo vzpostavljati konferenčne zgodbe v festivalskem okolju. Zato bomo zagotovili dovolj časa tudi za rekreacijo, glasbo in druženja isto mislečih, da se lahko mreženja zgodijo ob jezeru na kavi, ob skupnemu izvajanju joge ali poslušanju koncerta. Mogoče ob dobrodelnem teku ali igranju šaha. Poskrbeli bomo za edinstvene priložnosti, sprostitev in pogovor z ljudmi o ciljih, projektih, izkušnjah in potencialih.

Varnost na dogodku

Vsekakor bo na dogodku poskrbljeno tudi za varnost vseh vključujočih, še obljublja organizator.

Pridružite se SoundGarden skupnosti prek spletne strani www.soundgarden.si in uresničite svoje potenciale!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.