N. V. | 15. 5. 2024, 06:00

Rojeni v teh 4 znamenjih so raje v nesrečni zvezi kot sami

Profimedia

Strah pred samoto pri njih zatre globoko potrebo po resnični sreči in zadovoljstvu v ljubezenskih odnosih.

Številni posamezniki se znajdejo v nesrečnih zvezah zaradi strahu pred osamljenostjo, ki jim preprečuje, da bi končali neizpolnjujočo zvezo. Ostati v nesrečni zvezi je lahko posledica številnih dejavnikov, vključno z nizko samopodobo, pomanjkanjem neodvisnosti ali celo družbenim pritiskom. Po mnenju astrologov so štiri astrološka znamenja nagnjena k ohranjanju nesrečnih zvez.

1. Rak

Raki so znani po svoji čustvenosti in potrebi po varnosti in udobju. Njihova potreba po druženju jih pogosto postavi v situacije, ko ostanejo v negotovih in izčrpavajočih odnosih, namesto da bi se soočili z negotovostjo samote. Za rake je lahko zamisel, da bi zapustili znano, boleča in grozljiva.

2. Tehtnica

Tehtnice si prizadevajo za harmonijo in ravnovesje in njihovo sovraštvo do konfliktov jih lahko pogosto privede do tega, da ostanejo v nesrečnih zvezah. Bojijo se, da bo razhod v njihovo življenje prinesel kaos, kar je zanje nesprejemljivo. Tehtnice bodo pogosto vložile precej truda v to, da odnos popravijo, tudi če globoko v sebi vedo, da je boljša rešitev, da gredo naprej.

Profimedia

3. Ribi

Ribe so izjemno sočutne in empatične, včasih do te mere, da potrebe drugih ljudi postavijo pred svoje. Ostajajo v nesrečni zvezi, ker verjamejo, da lahko popravijo svojega partnerja ali situacijo. Ribe se pogosto bojijo osamljenosti, ker njihov bogati notranji svet zahteva druženje z drugimi, zaradi česar so nagnjene k vztrajanju v odnosih, ki ne prinašajo več sreče.

4. Bik

Biki cenijo stabilnost in varnost, tako čustveno kot finančno, zaradi česar lahko ostanejo v nesrečnih zvezah. Sprememba je zanje velik izziv, zato bodo raje ostali v znanem, tudi če bo to pomenilo nezadovoljstvo. Biki prav tako verjamejo v 'vlaganje v odnose', kar pomeni, da vzdržujejo in želijo izboljšati odnos, ne glede na težave, zaradi česar ostanejo, tudi ko jim ne gre vse po volji, poroča Index.