N.Z. | 2. 11. 2022, 11:03

Retrogradni Mars v dvojčkih: brzdajte energijo, upočasnite, spočijte se (svetuje astrologinja)

profimedia

Mars je tik pred prazniki spremenil smer svojega gibanja in prestavil v vzvratno. Ta premik boste čutili kot večjo potrebo po oddihu. Ugotovili boste, da ne gre 'po starem' in začeli opuščati vse, kar ne funkcionira.

Vse do 12. januarja 2023 se bo Mars (navidezno) gibal retrogradno. Ko se je nazadnje to zgodilo, je bil Mars v znamenju ovna, retrogradno pa se je gibal od septembra do novembra 2020.

Kako deluje retrogradni Mars? In kako se spoprijeti z nekaterimi situacijami iz preteklosti?

V obdobju retrogradnega Marsa je priporočljivo nekoliko upočasniti, se preizpraševati, revidirati, spremeniti ali popraviti, kar ne deluje in prinaša želenih rezultatov. Potegnite svojo energijo nazaj in se ne zapletajte v konflikte ter razprave, ki ne peljejo nikamor.

Na področjih, na katerih ugotavljate, da vam ne uspeva doseči načrtovanega in si uresničiti srčno željo, gre z akcijami počakati, dokler se stvari bolje ne sestavijo in razčistijo.

Z retrogradnim Marsom v znamenju, ki mu sicer vlada Merkur, gre pričakovati merkurjevske nedorečenosti, težave in zamude v komunikaciji in prometu. V tem obdobju je verjetnost, da bodo besede dvignile najbolj silovita čustva, precejšnja. Prav zdaj je čas, ko potisnjena jeza najlažje izbruhne na plan. Zdelo se bo, kot da nimate nadzora nad situacijo. Vse, kar je izgovorjeno brez premisleka, bo nekoga prizadelo. Šele, ko si stvari pogledamo umirjeno in za nazaj, ozavestimo, kaj se je v resnici zgodilo.

Pričakujte težave z internetom, družbenimi omrežji, težave z osebnim vozilom ali v odnosu s sosedi, bližnjimi sorodniki. Vse to nas bo spremljalo naslednjih nekaj mesecev.

V ospredje prihajajo teme, ki se nanašajo na šolo in izobraževalne institucije, pa tudi vprašanja, ki so vezana na nadaljevanje šolanja.

Kaj lahko storite, da boste to obdobje preživeli relativno optimalno?

Poskušajte manj časa preživeti s svojim pametnim telefonom in pred televizijo. Izkoristite prosti čas, ki se bo s tem sprostil, za sprehod in rekreacijo.

Pazite na svoje ključe in osebne dokumente. Bodite bolj previdni, ko ste udeleženi v prometu. Preventivno preverite, ali je z vašim avtomobilom vse v redu. Zaščitite svoj računalnik pred virusi. Prestavite nakup novega mobitela, avta ali računalnika.

Prevetrite svoje misli. Zapišite jih na papir. Tudi tako boste problem, ki vas muči, lažje ugledali še z drugega zornega kota. Pazite, kako pošiljate emaile in SMS-e. V tem obdobju se rado zgodi, da vaša sporočila pridejo k napačnemu naslovniku.

Pozorni bodite na besede in dejanja drugih ljudi. So v skladu ali si nasprotujejo? Prazne obljube vas lahko razočarajo.

Poskušajte biti bolj vztrajni pri projektu, ki ste se ga lotili. Potrudite se začeto dokončati, a hkrati upočasnite, premislite še enkrat, naredite nov načrt. Če niste pripravljeni na odločitev, z njo raje počakajte.

Učite se, berite, ustavite se in si oddahnite, ko začutite izčrpanost. Preden izgovorite nekaj, s čimer bi lahko koga prizadeli, se ugriznite v jezik.

Več stvari, kot jih počnete hkrati, bolj boste nervozni, pozabljivi in zmedeni.

V tem obdobju še posebno pazite na roke, ramena in dihala.

Ne glede na to, da se vam bo morda zdelo, da stagnirate ali se stvari odvijajo prepočasi, vedite, da se v ozadju v resnici pripravlja proces, katerega rezultat bo neizmerno boljši, kot ste si ga sami zamislili.

"Kako in na katerih področjih vašega življenja se bo najmočneje izrazil vpliv retrogradnega Marsa, bo na koncu odločila njegova pozicija v vašem osebnem horoskopu," dodaja astrologinja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.