Uredništvo | 20. 1. 2024, 11:45

Datumi, pred katerimi vsi trepetamo: kdaj bo v letu 2024 retrogradni Merkur?

Profimedia

Pripravite se: kdaj bodo letos obdobja retrogradnega Merkurja in na koga bo najbolj vplival?

Retrogradni Merkur spada med najmanj priljubljene astrološke pojave. Velja namreč za obdobje, ko se pogosto zdi, da gre vse narobe: naprave se kvarijo, prihaja do zamud, komunikacija velikokrat zataji, osebe iz preteklosti se vračajo, kar vnaša nemalo nemira v življenje posameznika. Merkur namreč zaradi specifičnega položaja v osončju velja za enega od planetov, ki imajo največji vpliv na posameznikovo življenje.

Poleg tega retrogradni Merkur spodbuja težke misli, krepi težnjo po priznanju in po osvajanju že davno zadanih ciljev.

Zadnja faza retrogradnega Merkurja v lanskem letu se je začela 13. decembra in končala 1. januarja letos, tako da lahko za nekaj časa zadihamo, vseeno pa ni slabo vedeti, v katerih obdobjih v letu 2024 bo treba biti zaradi retrogradnega Merkurja še posebej previden.

1.-24. april

Merkur bo v tem obdobju retrograden v trmastem, strastnem in ognjenem znaku ovna, piše Zadovoljna.rs. Tako bodo ljudje, rojeni v tem horoskopskem znaku, občutili skoraj nenadzorovano željo, da se zaženejo v sprejemanje odločitev in z izzivi spopadejo asertivno in skoraj agresivno. To lahko vodi do napetosti in sporov.

V tem obdobju je za vse znake, posebej za ognjene, najbolje, da dobro razmislijo, preden komunicirajo z drugimi, saj lahko njihove besede zelo bolijo. Ravno tako je posebej za ovne, leve in strelce priporočljivo, da se v tem obdobju ne prepirajo z drugimi, da jim v prihodnosti ne bo žal.

4.-27. avgust

Avgusta bo Merkur najprej retrograden v zemeljskem znaku device, od 14. avgusta naprej pa v levu. To obdobje se bo začelo z jasnostjo postavljanja ciljev. Sprememba se bo zgodila po 14. avgustu, ko nadzor prevzame samozavesten, a egoističen ognjeni znak leva.

Rojeni v znamenju leva znajo biti problematični, saj težko sprejemajo kritiko in potrebujejo nenehne pohvale in občudovanje drugih. To je obdobje, v katerem morajo biti vsi horoskopski znaki pozorni na svoje ljubezensko življenje, ker bo na tem področju gotovo prišlo do določene zmede in negativne komunikacije.

Morda vas zanima tudi:

25. november - 15. december

Zadnji retrogradni Merkur v letu bo v znaku strelca. V tem obdobju bi lahko vplival na načrtovanje božično-novoletnih počitnic in družinskih srečanj. Vsem znakom astrologi zato svetujejo, da dobro preverijo svoje rezervacije in načrte s prijatelji in družino, preden se kam odpravijo.

Ravno tako se ne spuščajte v nepotrebne vroče razprave z bližnjimi, da vam ob koncu leta ne bo ostal grenak priokus.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol