N.Z. | 14. 2. 2023, 11:02

Retrogradni Merkur: čivki in memeji, v katerih se boste prepoznali (in nasmejali)

profimedia

Najbolj zabavne objave na družbenih omrežjih so gotovo tiste, ki naslavljajo izzive in težave, ki jih v naša življenja ’prinaša’ retrogradni Merkur.

Zdi se, da v svetu, ki bi le težko bil še bolj kaotičen, novica o tem, da je Merkur spet retrograden, izzove v ljudeh ekstra dramatična občutja.

Ker imamo do naslednjega retrogradnega Merkurja še kar nekaj časa (preverite: TUKAJ ODŠTEVAMO SKUPAJ, koliko dni nas še loči do naslednjega obdobja retrogradnega Merkurja), je morda trenutek pravi, da se na ta račun nekoliko pozabavamo in (samim sebi še) nasmejimo. Ko bo nastopil resnični retrogradni Merkur, nam namreč (zelo verjetno) ne bo ravno do smeha.

Kaj na retrogradnem Merkurju sploh je tako zelo slabega? No, navkljub temu, da gre v resnici zgolj za optično iluzijo (gledano z Zemlje se nam zgolj zdi, da se Merkur v določenih obdobjih giblje ritensko po nebu, kar se zgodi od trikrat do štirikrat na leto), sledilci astroloških ritmov prisegajo, da ima to ’vzvratno’ gibanje vpliv na naša življenja. Merkur, ki naj bi vladal komunikaciji, tehnologiji in prometu, naj bi nas ’silil’ v vse vrste neumnih početij na področjih, ki jim vlada.

Le zakaj bi poslali email napačnemu naslovniku, ponesreči všečkali Instagram objavo svojega bivšega ali spregledali zares pomemben službeni klic? Temu je zagotovo kriv retrogradni Merkur!

In v tem prepričanju tudi ne boste nikoli povsem sami.

Na družbenih omrežjih kar mrgoli zabavljivih prigod in memejev na račun vpliva, ki naj bi ga imel na naša življenja retrogradni Merkur, z izjavami kot ’oprosti, nisem dobila tvojega emaila, ah, že vem, Merkur je spet retrograden, a ne?’ pa se vse pogosteje srečujemo tudi v resničnem življenju. V vsakem delovnem kolektivu se jih gotovo najde nekaj prav takšnih.

Karkoli si že mislite o fenomenu, naj vanj dvomite ali z vso dušo verjamete, vsem po vrsti nam pride prav, ko je lahko nekdo drug kriv za naše probleme. In zakaj res ne bi bil kriv Merkur? No, vsaj takrat, ko je retrograden.

V nadaljevanju poobjavljamo nekaj objav s Twitterja in Instagrama, s katerimi se boste mnogi zagotovo zlahka poistovetili.

  • Če se spodnje objave ne prikazujejo pravilno (ali pa traja zelo dolgo, da se na vašem telefonu naložijo), vseeno preverite, ali nismo morda že ta trenutek spet v zoni somraka retrogradnega Merkurja (to lahko preverite tukaj: ODŠTEVAJMO SKUPAJ!)

In zdaj, obljubljeno!

Nekaj najbolj zabavnih na ta račun s Twitterja in Instagrama …

1. Ko dobiš sms od mame, ki pravi:

"Sin, bodi previden. Pravijo, da je merkur resnogaden, prosim, ne pij tega!"

2. Ko ne verjameš v astrologijo

... a je tako čudovito priročno imeti grešnega kozla.

Uporabnik Southern Homo piše:

"Jaz: Astrologija je brez veze.

Vsi drugi: Merkur je retrograden.

Jaz: … "

3. Ne delaj tega!

V času retrogradnega Merkurja se na družbenih omrežjih pojavlja veliko ’poučnih’ objav. Med drugim tudi o tem, da ima retro Merkur očitno veliko tega opraviti z našimi bivšimi.

Hey.heyhero na Instagramu pravi, da si gre v tem obdobju vzeti čas za refleksijo, še posebno refleksijo aktualnih odnosov, in se posvetiti zastalim energijam. Nikakor, in to misli resno, torej NIKAKOR pa v tem obdobju ne gre poslati sporočila bivšim, to ni priložnost, da spet navežete kontakte z bivšimi, in to ni obdobje, ko bi morali poslati sporočilo bivšim.

Se zdaj razumemo?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hey Hero (@hey.heyhero)

4. Eureka! 

Včasih je naravnost priročen tudi, da ga naredimo za krivca naših siceršnjimi čustvenih nihanj. To lepo ponazori čivk uporabnice mystical_light_goddess na Instagramu.

"Jaz, ko preverjam astrološke podatke, da bi si potrdila, da je to razlog za moje čustvene izbruhe."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mystical Light Goddess (@mystical_light_goddess)

5. Presneto!

In potem so tu seveda vse tiste tehnične težave.

Starsxylyssa je na Instagramu objavila.

"Pritisnem SHRANI vsaj 10.000x

Kompjuter: MAPE NI MOGOČE NAJTI"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by StarsXAlyssa (@starsxalyssa)

6. KONČNO! 

In ko se Merkur končno spet obrne direktno … astrowins na Instagramu odlično zajame tisti trenutek z objavo:

"MERKUR PRIČNE Z DIREKTNIM GIBANJEM

Ko od nikogar nisi slišal niti glasu, potem pa se ti po 3+ tednih javijo in vprašajo, kako si kaj ... KAKO SEM JAZ ... KAJ!!!?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AstroTwins | Daily Astrology (@astrotwins)