N.Z. | 22. 3. 2024, 13:33

Sence retrogradnega Merkurja so tiste, ki bi vas morale skrbeti bolj od tranzita

profimedia

Dva tedna pred uradnim začetkom retrogradnega Merkurja se ta upočasni, dva tedna po direktnem Merkurju pa bi moral ponovno pridobiti svojo polno hitrost.

Sloves retrogradnega Merkurja ni ravno najboljši. Tranzit je pogosto povezan s kaosom, nesrečami, slabimi izidi situacij in podobno. Obdobje, ki neposredno pred in po retrogradnem Merkurju - ali bolj natančno: dva tedna pred in dva tedna po retrogradnem Merkurju - astrologi imenujejo senčna faza retrogradnega Merkurja in lahko prinese še močnejše energije od tiste, zaradi katere je retrogradni Merkur tako razvpit.

Preden začnete v obupu viti roke v nebo, ker 'Merkurjeve slabe vibracije dejansko trajajo veliko dlje', kot ste mislili, naj takoj poudarimo: prav ta obdobja - torej tik pred in tik po vsaki retrogradnosti - naj bi nam dejansko pomagala pri soočanju s kaosom.

Predstavljajte si senco pred retrogradnostjo kot uporabno študijsko sejo pred težkim retrogradnim preizkusom, senco po retrogradnosti pa kot priložnost, da preverite izid izkušenega in v skladu s spoznanim uvedete prilagoditve, ko je 'preizkus' končan in se planet ponovno giblje direktno.

Kaj je senca retrogradnega Merkurja?

Dva tedna pred uradnim začetkom retrogradnega Merkurja se gibanje Merkurja na nebu (navidezno) upočasni, dva tedna po direktnem Merkurju pa bi moral ponovno pridobivati na svoji polni hitrosti. Prav obdobja upočasnjevanja in potem ponovnega pospeševanje imenujemo senca (tudi retroshadow ali retro senca).

Astrološko gledano se Merkur premika skozi določene točke na nebu, imenovane stopinje. Med svojim retrogradnim gibanjem se bo vrnil skozi te iste stopinje in se v trenutku konca svoje retrogradnosti obrnil nazaj na pot do 'okrevanja'.

Dejansko je vse skupaj 'videti' kot nekakšen astrološki cikcak. Najprej se 'zgodijo' trije tedni upočasnjevanja (pred-senca), trije tedni dejanskega vračanja nazaj (retrogradno gibanje) in trije tedni ponovnega pospeševanja do polne hitrosti (po-senca). Skupaj torej devet tednov.

Pred-senca je nekakšna generalka

Kaj se bo zgodilo v dejanski retrogradni fazi, nakazuje to, kar se dogaja v pred-senci. Če se v tednih pred nastopom retrogradnega Merkurja pričnejo pojavljati kakšne tehnične težave, upočasnitve in komunikacijske napake, gre to vzeti kot 'namig' za to, kaj vas zares čaka za časa retrogradnega Merkurja.

V obdobju pred-sence se lahko pričnejo dogajati številne 'čudne' stvari, npr.:

  • e-pošta vašemu nadrejenemu se 'izgubi',
  • vaš partner narobe razume čisto običajno sporočilo,
  • med pospravljanjem najdete star dnevnik, ki vas navede k razmišljanju o vaših preteklih razmerjih.

Karkoli že je, bodite pozorni, kako se s tem soočate, saj je to zgolj generalka pred pravo 'predstavo'. Podoben, a še pomembnejši izziv je namreč zagotovo pred vrati.

profimedia

V retro-senci pa nato še dva tedna

Samo zato, ker se je Merkur vrnil v svoje direktno gibanje (ali končal svojo retrogradno fazo), pa parav tako ne pomeni nujno, da bo v vašem življenju povzročal manj težav. To je zato, ker se bo obdobje retro-sence nadaljevalo še dva tedna. Še vedno so verjetne tipične retrogradne komunikacijske težave in okvare naprav.

Post-retrogradno fazo gre razumeti kot 'retrogradno čiščenje'. 

V obdobju po koncu retrogradnega Merkurja gre razmisliti o vsem, kar se vam je zgodilo med tem tranzitom, in nadaljevati z odpravljanjem vzroka težave.

Naj opozorimo, da se ima naslednji retrogradni Merkur zgoditi 1. aprila, kar pomeni, da smo praktično že zakorakali v njegovo senco. Zato velja, da se bo vse, kar ste počeli pred nastopom sence, še naprej odvijalo dobro (pogodbe, papirologija, kakršen koli nov začetek), vse ostalo, na kar pred nastopom sence niste niti pomislili, pa v mesecu aprilu raje povsem opustite.

Povzeto po Ona-Telegraf.rs

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel