N.Z. | 27. 10. 2022, 11:47

V teku je velika transformacija ljubezenskih razmerij (kaj paziti 5. in zakaj se veseliti 15. novembra)

profimedia

Venera, planet ljubezni in naklonjenosti, je 23. oktobra vstopila v znamenje senzualnega in samozavestnega škorpijona. Vse do 16. novembra lahko zato pričakujete znatno poglabljanje že obstoječih in potencialno razvijajočih se partnerstev.

Ko se Venera nahaja v škorpijonu, si želimo poglobiti pomembnejša razmerja. Čeprav je v tem intenzivnem vodnem znamenju moč Venere oslabljena, pa to ni nujno nekaj slabega. Še več. Vpliv škorpijona bo razgalil vso plitkost neavtentičnih razmerij.

"Namesto tega vas bo gnalo k navezovanju globljih povezav z osebo, ki vam je všeč, odpira pa se tudi okno priložnosti, da se z njim (ali njo) povežete tudi na spiritualni ravni," pravi Iva Naskova, astrologinja z Nebula appa. "V tem obdobju boste bolj senzitivni za energije drugih ljudi, zato boste lažje videli in prepoznali resnično kemijo, če ta obstaja, med vami in tisto posebno osebo tam zunaj."

Če je odnos globok in izpolnjujoč, bo tranzit Venere pomagal, da si bosta drug za drugega uspela vzeti več skupnega časa. Če pa je vajino razmerje zgolj nekaj površnega, se pripravite na skorajšnji razhod.

Venera je planet, ki nas želi razvajati, zapeljati v lepote življenja. Ko pa se nahaja v škorpijonu, postane glede tovrstnih želja in hrepenenj bolj zadržana in sramežljiva.

"Ko se Venera nahaja v škorpijonu, imamo veliko opravka s prepoznavanjem tega, komu lahko zaupamo in se zares predamo. V ospredje prihajajo vprašanja ranljivosti in intimnosti," pravi astrologinja Stephanie Campos. "Narejena izumetničenost nima nobenih možnosti. Želimo si globokih in duše polnih navezav. Želimo si, da bi nas nekdo ljubil celotno. Da bi si upal z nami v globine našega nezavednega. Se srečal z našo senco, a nas še vedno brezpogojno ljubil."

Sliši se nadvse zahtevno, pa vendar – to morate priznati – tudi nadvse mikavno.

Škorpijon je znamenje transformacije, kar pomeni, da bo vnesel pomenljive premike v vsa pomembnejša razmerja.

"To je močno obdobje, namenjeno raziskovanju dinamike moči v odnosih in naše sposobnosti zaupati," dodaja Campos. "Če je kje potrebno zdravljenje davno zadanih ljubezenskih ran, se bo to zgodilo prav v teh dneh. Pomislite, kateri del vaše osebnosti vam ne pusti, da bi se popolnoma odprli in spustili ljubezen v svoje življenje? Potem se vprašajte, ali je ta del že pripravljen na proces transformacije."

Na nebu se poleg Venere tudi sicer dogajajo zanimivi premiki in ustvarjajo interpretacij vredni aspekti.

Ko Venera potuje skozi znamenje škorpijona, bo tvorila opozicijo s Severnim vozlom in Uranom v biku, kvadrat s Saturnom v vodnarju ter trigon z retrogradnim Jupitrom in Neptunom v ribah.

Našteto po mnenju astrologinje in avtorice Desiree Roby Antila pomeni, da nas v prihodnjih nekaj tednih čakajo 'romantična presenečenja in osupljivi prevrati'.

"Težko vam bo spustiti ščit, a prav to morate storiti. Namesto da bi se branili intimnosti, poskusite raje najti ravnotežje med postavljanje meja in popolni opustitvi nadzora."

In pa: na svojih koledarjih si zabeležite 5. november!

Takrat Venera v škorpijonu stopi v aspekt kvadrata z Uranom v biku.

"Pričakujte, da bo to dan velikih sprememb, še posebno na področju denarja in financ," ve povedati astrologinja in psihik Leslie Hale. "Ta aspekt je dvorezen meč: po eni strani prinaša polno nepričakovanih srečanj in užitkov, po drugi strani pa nas bo v svoji nepredvidljivosti spravljal ob razum. Nič ne bo teklo tako, kot je bilo načrtovano."

Želja bo nečem novem v ljubezni – pa naj smo vezani ali samski – bo tega dne vplivala, da se bomo otresli odnosov, ki se zdijo mrtvi ali omejujoči, pravi Campos.

"Že naslednjega dne bo Venera ustvarila napet kvadrat s Saturnom v vodnarju, ki bo deloval kot kozmični obračun in poračun za včerajšnje odločitve," še trdi in razloži: "Nas je preveč zaneslo? Morda se bo zdelo, da nas je vesolje soočilo s posledicami v obliki čustev osamljenosti in zavrnitve."

Od tu naprej, pravi Campos, bi moral biti naš edini fokus postavljanje temeljev za prihodnost.

"Vprašajte se: kam grem od tu dalje? Kako naj se postavim in usmerim, da bi se uresničilo, kar si želim? Je to sploh mogoče?"

In bodite nežni s seboj in drugimi – te energije ne bodo dolgo z vami, bodo pa težavne.

Olajšanje in z njim najbolj radosten dan v naslednjih tednih se bo zgodil 15. novembra, ko bo Venera stopila v trigon z Jupitrom v ribah. Dva srečonosna planeta bosta iz čustveno močnih vodnih znamenj poenotila želje in prepričanja.

"V odnosih bo zavladala harmonija, pričakujemo pa lahko številne nepričakovane blagoslove – velike in majhne – tekom celega dneva. To bo res velik dan tudi za to, da stopimo v kontakt s potencialnimi sodelavci, zavezniki in pomenljivimi drugimi."

Naj bo profesionalno ali zasebno, planeti pozivajo k temu, da spregovorite iz srca in izlijete svoja čustva 'svetu' (morda bi bilo bolje, če to razumemo: nekomu posebnemu v vašem življenju). Ne zamudite te priložnosti, saj se boste naslednje takšne dodobra načakali.

Ephemeris(signsbystars.com)/Metro

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.