Ž.A. | 26. 1. 2022, 20:00

Je dovolj, če partnerju rečete "Ljubim te" ali od vas potrebuje tudi druge besede?

Profimedia

Ljubezen je lepa reč in prav tako sta besedici "Ljubim te", ki nekomu pomenita ogromno! Vsekakor pa je potrebno v zvezi negovati tudi druga področja in partnerju pokazati svojo naklonjenost.

Katere besedne zveze so še tako pomembne za zdravo razmerje?

"Oprostim ti."

Povsem normalno je, da delamo napake. Ampak, kaj je pri tem pomembno? Odpuščanje in učenje iz napak. S partnerjem imejta odkrit odnos, v katerem si bosta priznala napaka in drug drugemu napake tudi oprostila. S tem se bosta le še bolj razumela in povezala.

"Spoštujem te."

Spoštovanje je pomembo v kakršnikoli vezi, ne le partnerski. S spoštovanjem dosežemo zdravo razmerje in tudi do prepirov bomo pristopali s spoštovanjem in razumevanjem. Ko do nekoga čutite spoštovanje, mu boste več zaupali, prav tako pa upoštevali tudi njihove želje.

Priporočamo tudi: Katere tri navade kažejo, da ste s svojim izbrancem resnično srečen par?

"Zaupam ti."

Pravijo, da brez zaupanja partnerski odnos ne more funkcionirati. Brez zaupanja je razmerje prazno, polno dvomov in domišljanj. Svojemu partnerju dajte vedeti, da mu zaupate in da od njega ne pričakujete najslabše, vendar le najboljše.

"Podpiram te."

Ena izmed pomembnih nalog partnerja je to, da svojemu partnerju stojijo ob strani. Vsak posameznik ima svoje zastavljene cilje in prav je, da mu jih partner skuša pomagati uresničiti. Kadar smo na dnu in ne verjamemo vase, je najlepše dobiti podporo svojega bližnjega.

"Veselim se prihodnosti s teboj."

Načrtovanje prihodnosti s partnerjem v nas zbuja upanje, veselje, pričakovanje in zaljubljenost. Prihodnost je pomembna, prav tako zabavna, saj lahko s partnerjem načrtujeta, kako bosta preživela prihodnja leta.

Preberite tudi: Od strahu do anksiozne motnje (ali, kako je Matic Novak to razložil v viralnem videu na Instagramu)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.