15. 2. 2021, 14:24

Kako dolg sploh naj bo seks (da bo po želji žensk)? Znanost odgovarja!

profimedia

Medtem ko je cilj (in zmožnost) večine moški en orgazem, je z ženskami drugače. Te po prvem orgazmu relativno hitro 'pridejo k sebi' in so jih zato sposobne doživeti več.

Na vprašanja, ki se ob tem zastavljajo, je skušala odgovoriti študija iz leta 2020, ki so jo povzeli na Mindbodygreen.

Študija je pokazala, da ženske za doseganje orgazma potrebujejo 13,41 minut, a kar je veliko bolj pomenljivo, je to, da spolne aktivnosti za doseganje tega cilja niso nujno vsebovale penetracije.

Navkljub vsemu študiji ni uspelo povsem postreči s povprečnim časom, ki ga ženske zdržijo 'med rjuhami'.

Medtem ko moški praviloma doživijo le en orgazem, jih ženske po krajšem premoru lako doživijo več.

Še več. Pri seksu tudi ni nujno, da se vedno konča z orgazmom.

Na vprašanje: kako dolgo naj traja seks, da bo ženska najbolj zadovoljna?, skratka ni bilo povsem natančnega odgovora. Je pa raziskava na vzorcu 3.836 ljudeh pokazala, da si ženske v povprečju želijo, da bi spolni odnos trajal 25 minut in 51 sekund, čeravno je večina njihovih spolnih 'srečanj' trajala med 16 in 17 minutami.

Po podatkih spolnih terapevtov naj bi idealno trajanje vaginalnega odnosa trajalo nekje med 7 in 13 minut. Za prekratek spolni odnos velja tisti, ki traja zgolj minuto ali dve, medtem ko bi bilo med tremi in sedmimi minutami še kar solidno, med 10 in 30 minutami pa celo predolgo.

Pa zdaj?

Raziskovalci (in druga tovrstna stroka) moškim svetujejo, da o tem, kaj si želijo, še vedno raje vprašajo kar konkretno partnerko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.