N.Z. | 24. 3. 2022, 14:08

Kakršno kavo pijete, takšni ste (strokovnjak o psihologiji kavopivcev)

profimedia

Nekdanji policijski detektiv in psiholog Darren Stanton je strokovnjak za vedenje ljudi. Pred časom je za Mirror razkril, kaj o človeku pove njegovo naročilo najljubše kave.

Seveda nam včasih paše eno ali drugo, pa vendar nas ima večina tudi tisto najljubšo.

Preverite, kaj vaš izbor pove o vas, v nadaljevanju.

Črna kava

Tisti, ki naroči takšno kavo, ve, da mu ne bo potrebno več poslušati dodatnih vprašanj o sladkorju, toplem ali hladnem mleku in podobno. Po Stantonu zato takšno naročilo pomeni, da ste: odločni, osredotočeni na bistveno in ambiciozni. No, dodaja pa tudi, da ste verjetno tudi malo samovšečni in sebični.

Kava z mlekom

Tisti, ki pijejo kavo z mlekom, naj bi bili najbolj ležerni. Stanton zanje pravi, da so to ljudje, ki ne marajo tvegati, so simpatični in priljudni. Hkrati pa naj bi to tudi pomenilo, da se izogibajo kompliciranju.

Kapučino

Kapučino, pravi Stanton, je avanturističen napitek, ki ga pijejo zabavni ljudje. Po njegovem mnenju se ti ljudje ne bojijo neznanega, so nadvse odprti in vedno pripravljeni poizkusiti nekaj novega.

Espresso

Ti ljudje so v mnogočem podobni tistim, ki pijejo črno kavo, le da so ljudje, ki naročijo enojni ali dvojni espresso najverjetneje vedno iskreni, odprti in ne marajo puhlic. Naročilo espressa nakazuje tudi avanturizem.

Kava z okusom čokolade

Združevanje sofisticirane grenkobe kave s sladkobo čokolade kaže, da so ljubitelji Moche običajno ekstrovertirani, odprti in precej glasni ljudje. Njihovi prijatelji jih ponavadi opisujejo kot zabavne in so radi v njihovi družbi.

Bela kava


Če kava z okusom po čokoladi označuje ležerne ljudi, pa so osebe, ki pijejo belo kavo, njihovo pravo nasprotje. Po mnenju Stantona v tem napitku najbolj uživajo snobi, ki so radi sami. Zanje je značilno še, da v primeru nestrinjanja z drugimi trmoglavo ostajajo pri svojih prepričanjih, so tudi inteligentni in se držijo ustaljenih pravil.

profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.