15. 5. 2022, 22:17 | Vir: Sensa

Kakšen je duhovni pomen prihajajočega luninega mrka in cvetlične lune?

Profimedia
Kakšen je duhovni pomen prihajajočega luninega mrka in cvetlične lune? (foto: Profimedia)

Sezona mrkov s seboj prinaša nemirno kozmično energijo, ki se bo izražala v obliki nenadnih spoznanj in večjih življenjskih premikov. Lunin mrk, ki se bo zgodil 16. maja, bo v ospredje potisnil naša čustva in iz naših življenj očistil vse, kar moramo pustiti za seboj.

Polne lune na splošno prinašajo val energije, napetosti in povečano intenzivnost čustev. Ker bo tokratna polna luna hkrati tudi lunin mrk, bo njena moč še bolj intenzivna kot običajno. Lunini mrki so v astrologiji povezani s hitro in nenadno rastjo, velikimi spremembami in presenetljivimi razkritji. Vse to se bo zgodilo v transformativnem znamenju škorpijona, ki nam obeta soočenje z resnicami, ki se skrivajo pod površjem naših življenj. Majska cvetlična luna nas hkrati opominja, da prehod iz semena do cveta zahteva popolno preobrazbo in ta proces ponovnega rojstva ni vedno lahek.

Duhovni pomen prihajajočega luninega mrka se navezuje na odpirajoče se možnosti, rast in transformacijo. Cvetlična polna luna bo s seboj prinesla ogromno potenciala, vendar znamenje škorpijona hkrati v ospredje postavlja vprašanje moči, nadzora in skrivnosti ter nas poziva, da se soočimo z resnico, ki se skriva za vsem tem. Potrebno bo pogledati čez površje našega življenja in spoznati to, kar se skriva v njegovih sencah. Transformativni škorpijon nam bo pomagal očistiti čustveno prtljago, da bomo lahko naredili prostor za rast. 

V času polne lune bo Jupiter na 0 stopinjah ovna, kar je prva stopnja zodiaka – točka, ki je polna možnosti za nove začetke. Ker imamo tudi retrogradni Merkur, bo bolje, da to vnemo ublažimo z malo previdnosti in premišljenosti. Vsekakor bodite pripravljeni na soočanje s svojimi občutki in sprejemanje nepričakovanih spoznanj

Kako se povezati z energijo polne lune?

Polne lune so običajno ugoden čas za rituale sproščanja ali druge manifestacijske prakse, vendar je med mrki najbolje, da takšne obrede odložite na stran. Energija mrkov je pogosto kaotična in polna nenadnih sprememb, zato namesto da se osredotočate na svoje želje in cilje, raje odprite srce vsemu, kar vam življenje v tem času poskuša ponuditi. Zaupajte, da je tisto, kar v tem obdobju pride na površje, namenjeno, da odide in ustvari prostor za stvari, ki so bolj usklajene z vašim bitjem.

Bo lunin mrk v pondeljek, 16. maja, viden tudi v Sloveniji?

Polsenčna faza mrka se bo začela ob 3. uri in 32 minut, začetek delne faze ob 4. uri in 28 minut, popolna faza se bo začela ob 5. uri in 29 minut. Luna tega dne pri nas zaide ob 5. uri in 31 minut, torej med popolno fazo mrka. Drugega dela mrka iz naših krajev torej ne bomo mogli videti, ker bo luna že pod obzorjem. (Vir: https://astronomska-revija-spika.si)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.