9. 1. 2013, 17:47 | Vir: Playboy

Najprimernejši položaji za hiter seks v uricah, ko ni časa, da bi stekli do stanovanja

Marcelo Daldoce
Položaj kobile (foto: Marcelo Daldoce)

Položaj kobile

Le koga ne bi pograbila silna sla po seksu, ko bi se po pariških ulicah sprehajal s švedskim supermodelom? Strinjamo se, zelo malo se jih sooča s tako 'kočljivimi' situacijami, lahko pa se vam zgodi, da se vam seks ponudi v povsem nepričakovanem trenutku. In saj poznate tisto: Priložnost zamujena …

Pomembno je, da ste v vsakem trenutku, ko se pojavi priložnost, pripravljeni in zbrani.

Iz Kamasutre, najpomembnejšega teksta o seksu, smo izbrali nekaj klasičnih seksualnih položajev in jih priredili za uporabo na krajih, kjer se zadržujemo (skoraj) vsak dan: v pisarni, kopalnici in avtomobilu.

Starodavni priročnik je pred skoraj dva tisoč leti napisal Malanaga Vatsjajana, naslavlja pa moške in gospodom svetuje pravilno izbiro žene ter prave spretnosti ljubljenja skozi opise številnih seksualnih položajev. Za strokovno mnenje smo povprašali tudi akupunkturista in fizioterapevta, ki je analiziral stopnjo vzdržljivosti, potrebne za posamezni položaj, in tveganost položajev.

Lotite se jih brez bojazni in jih uporabite zunaj spalnice. V Kamasutri namreč ni bilo v bližini nobene postelje.

Avto: Položaj kobile

V tem rahlo spremenjenem položaju izvirnika iz Kamasutre leži tudi vaša partnerica, s čimer preprečimo nabijanje z glavo v streho avtomobila (v pravovernem položaju imata oba iztegnjeni hrbtenici, on sedi, ona pa sedi na njem). Preverite, ali je ročna zavora zategnjena, iz radia pa naj se razlega nežna glasba. Nagnite naslonjali sedežev.

Položaj je zelo zabaven, edini pogoj za pravi užitek je – naj nam debeluške oprostijo – vitkost. »Teža dekleta lahko ogrozi vašo hrbtenico,« trdi strokovnjak. Partnerica se mora zavedati tudi pomembnosti poljubljanja, saj se bo moški še bolj vzburil, če bo ženska usločila svoje telo in vrat in ga zasula s poljubi.

Pisarna: Položaj raka

Ta položaj bi bil klasičen scenarij v pornofilmih, če bi ti imeli scenarij. Kljub temu je pisarniški seks na mizi fantazija devetih uslužbencev v naši pisarni (bil bi fantazija vseh desetih, a kaj ko tip v ­informatiki ne seksa). Če se boste preskusili v moderni različici položaja raka (moški stoji, ona leži na mizi), se boste lahko s pohotno gospodično iz sosednje pisarne prepustili nori nasladi, preprosto zabrisali vse papirje z mize in spustili hlače.

Lahek in praktičen položaj vam omogoča tudi razmeroma hitro vrnitev v 'delavno' stanje, če se na vratih slučajno pojavi kdo nepovabljen. Da ne boste občutili nevšečnega zbadanja v križu, strokovnjak svetuje, da je položaj povsem varen, če ga boste prakticirali na dovolj veliki mizi.

Savna: Obrnjen položaj

Od vseh položajev v Kamasutri je v temle najmanj stikanja teles ljubimcev, zato je idealen za vroča okolja, kot je savna, v kateri sta udeleženca že tako ali tako dovolj mokra. Gre za enega osnovnih in najenostavnejših položajev, ki bi se prav gotovo pojavil v priročniku Kamasutra za telebane. Le kdo trdi, da je ­Kamasutra zapletena?

Ženska bo morda občutila bolečino v kolenih, a položaj je videti zelo graciozno. Moški boste morda občutili bolečino v komolcih, saj se boste morali ­opirati na roke. Položaj je povem nenevaren, vendar daljše zadrževanje v savni prinaša tveganje arterijske hipertenzije zaradi izgube tekočine in nato dehidracije. Zato bi bilo idealno, da bi bil seks ekspresen, sledil pa naj bi zaužitju večje količine tekočine.

Bazen: Prekinjena zveza

V vodi je vse lažje, dobesedno, tudi vaša partnerica. To je torej položaj za vse, ki so vam všeč debeluške oziroma iščete učinkovito tolažbo za njih: »Izgubiti težo? Kje pa, saj si čudovita!« Potrebujete le bazen brez drugih plavalcev in prijetno temperature vode.

Za oporo prislonite hrbet k robu bazena, izberite ne preveč globok in ne preplitek del in se zabavajte. Po mnenju našega strokovnjaka pa morajo biti naše mišice pripravljene na izziv. Tudi partnerica mora biti močna v rokah, da se lahko oprime in vzpenja po moškem telesu. »Čeprav voda pomaga, je nevarnost bolečin v križu,« poudarja fizioterapevt.

Dvigalo: Felacija

Fafanje je poželo neznansko veliko javnega odobravanja in kritike in o njem se govori (in se ga prakticira) že od začetka človeštva, zato ni čudno, da je svoje mesto našlo tudi v najbolj znanem seksualnem priročniku na svetu. Zelo poetično knjiga svetuje, da ga ženska obdeluje z jezikom »lahkotno in hitro kot metuljček«, a kljub vsemu z razumno mero.

Knjiga navaja podrobnosti: »Spodobi se, da partnerici daste vedeti, da ste blizu vrhunca, kajti vsaki ni všeč neposreden stik z vašo tekočino.« Bodite razumni, zlasti če ste v dvigalu! Odpnite zadrgo, zaustavite dvigalo in uživajte, dokler kdo v višjem nadstropju ne bo začel tolči po vratih. »Od vseh seksualnih dejavnosti je ta najvarnejša,« zagotavlja strokovnjak. Edini nasvet, ki ga imamo, je namenjen ženskam: Previdno z zobmi!

Plaža: Položaj krave

Le kaj imata skupnega krava in plaža? Nič. Ta položaj priporočamo vsem gibčnim in atletskim tipom, ki ne želijo, da pesek najde pot v njihove intimne predele. Kar poglejte, kako dolgo bo luknja ostala luknja na peščeni plaži! Zapomnite pa si nasvet našega strokovnjaka in maserja: tetive! Pomembno je, da ženska pazi na pravilno držo, zlasti na mišice zadnjega dela stegen, saj so lahko posledica nepravilnega izvajanja položaja nateg­njene tetive.

Tudi moški ste izpostavljeni tveganju, saj bi vas lahko usekal mišični krč v križnem delu. To bo preprečila pravilna drža, predvsem pa vsakodnevno gibanje in raztegovanje.

WC na letalu: Podprta zveza

Stranišča na letalih so manjša kot v recepcijah in restavracijah. Med tistimi, ki se želite priključiti klubu ljudi, ki so že seksali na letalu, ste majhni in drobni v prednosti. Seveda se seksa stoje. Slačenje NI dobra ideja, saj ­odsotnost para v letalu lahko opazi izkušena stevardesa.

Strokovnjak opozarja: »Ta položaj se priporoča le bogato obdarjenim. Penetracija je težka. Oba lahko občutita krče v nogah, potrebni pa sta tudi fizična pripravljenost in moč v stegnih.«

Tekst: Luiz Marcondes
Ilustracije: Marcelo Daldoce

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.