26. 10. 2020, 10:59

Klemen Lampič z ženo Saro prihaja na trg z DOMMMAČO govejo juho!

DOMMMAČE
Klemen Lampič z ženo Saro prihaja na trg z DOMMMAČO govejo juho! (foto: DOMMMAČE)

Klemen Lampič, ki se ga verjetno še spomnite kot tekmovalca predzadnje sezone MasterChefa, se je skupaj z ženo Saro lotil novega kulinaričnega projekta.

Njun skupni novi projekt je razložil takole:

Po tem, ko je letošnje leto dodobra premešano in 'drugačno', sem tudi sam, kar nekaj časa, razmišljal, kako se prilagoditi dani situaciji in spremembam na trgu. Tako se je rodila ideja o domačih, naravno pasteriziranih izdelkih, ki bi jih kupcu ponudili prek trgovskih polic!

Klemen Lampič, ki sicer dela v gostinstvu že dve desetleji, lani pa je svoje izkušnje bogatil tudi v oddaji MasterChef, svojo nadaljno poslovno pot seveda vidi ravno v kulinariki.

Ker sem rojen in vzgojen na vasi sem imel odgovor praktično na domačem vrtu. Tako sem se ob podpori žene, ki v najini zgodbi skrbi za marketing in socialne medije, podal v proizvodnjo domačih butičnih izdelkov, ki jih bova predstavljala pod blagovno znamko DOMMMAČE.

Ker pa sem seveda želel biti drugačen in inovativen, sem tudi tokrat razmišljal, česa nam na trgu manjka in kaj bi lahko bilo zanimivo za uporabnike. Tako sem ob spoznanju, da smo Slovenci »župarji« odkril, kako slabo pokrit je pri nas segment juh. Če izvzamemo »plastične« juhe iz vrečk, kot jim po domače radi rečemo, se je področje zdelo najbolj obetavno.

Tako smo prišli do ideje, da bomo kot prvi v Sloveniji (vsaj po našem vedenju) pasterizirali in ustekleničili DOMMMAČO GOVEJO JUHO. Ta je kot neka stalnica ob nedeljah in vikendih prisotna v naši kulinariki že desetletja in kot taka sigurno najbolj prepoznavna, tradicionalna in priljubljena.

Slednji sta ob bok, za začetk, postavila še dve zelenjavni juhi za pestrejši izbor, kmalu pa naj bi sledili še bolj ali manj eksotični okusi.

Vse naše juhe so naravno pasterizirane, narejene po tradicionalnih postopkih. Uporabljamo izključno začimbe, ki so prisotne pri nas že dolga leta (sol, poper, lovor, kumina, majaron), kot tudi domače vrtnine in seveda meso slovenskega porekla. Brez aditivov in brez konzervansov!

S projektom DOMMMAČE sta se Klemen in Sara prek mesta za množično financiranje Adrifund obrnila tudi k javnosti. Za več informacij vas zato vabimo na projekt DOMMMAČE.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.