N.Z. | 8. 9. 2020, 12:11

Ko so se po tednih odsotnosti zaradi karantene vrnili v pisarno, jih je čakal šok!

profimedia

Zgodilo se je marca letos, ko so številna podjetja po svetu čez noč zaprla svoje pisarne, ljudje pa so pričeli delati od doma. V enem o britanskih podjetij tako niso imeli časa, da bi si na dom prepeljali rastlinje, s katerim so si pestrili delovni prostor. Ko so dobili obvestilo o odredbi dela na domu, se v pisarno enostavno niso več vrnili.

Do nedavnega, ko jih je tam pričakal neverjeten prizor.

Ena od uslužbenk podjetja je fotografijo tega, kar jih je pričakalo v pisarni po tednih odsotnosti, delila na Tumblrju.

Fotografije ne le živih, ampak tudi razcvetenih in skrbno negovanih rastlin, so nato postale viralne tudi zaradi zapisa, s katerim je fotografije delila. Izkazalo se je namreč, da začasni skrbnik, ki skrbi tudi za varnost v podjetju, ves ta čas pridno zalival in skrbel za vse rastline.

»V Veliki Britaniji se je karantena zgodila čez noč. Poslani smo bili domov in nihče ni imel časa, da bi pobral svoje stvari z mize, zato so tam ostale tudi naše rože. Ker smo nato dolgo delali od doma, smo bili vsi prepričani, da so rože ovenele, potem pa nas je presenetilo elektronsko pismo iz podjetja, s katerim so nas obvestili, da so vse rastline premestili v en sam prostor, kjer se je nato z njimi ukvarjal skrbnik, ki je bil svoje dni tudi cvetličar, s sodelavci.«

Številni so se nato spraševali, kako bodo ljudje vedeli, čigava je katera roža, a so skrbnik in njegova ekipa mislili na vse.

»Kaktusi, plezalke, terariji in praprotnice … vsaka od rastlin je bila označena z imenom in številko delovne mize, tako da je bilo povsem jasno, čigava je.«

Čudovita gesta skrbnika seveda ni navdušila le zaposlenih v odvetniški firmi, temveč tudi družabna omrežja, kar je postalo več kot očitno, ko se je novica o tem kot blisk razširila po spletu.

https://wafflesrisa.tumblr.com/post/622564681725444099/heres-something-cute

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.