12. 12. 2020, 20:53 | Vir: STA

Kuharski mojster Tomaž Kavčič: Spletna prodaja je neizbežna

profimedia

Kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono je predstavil znamko Zemono+. Pod njo bo predvidoma sredi januarja zaživela spletna trgovina, v kateri bodo kulinarični izdelki njegove selekcije. "Spletna prodaja je neizbežna," je ob predstavitvi znamke v času epidemije covida-19 poudaril Kavčič.

"Na to obdobje ni treba gledati le z žalostjo in negativnostjo," je o času koronske krize, ki je zaprla gostinske lokale po Sloveniji, v spletni predstavitvi dejal Kavčič. Sam je v zatišju covida-19 našel čas, da je uresničil svojo veliko željo in bo "znanje štirih generacij združil pod tem znakom, pod to znamko, tudi pod mojim podpisom". Prepričan je, da se bo na ta način lahko približal svojim gostom in dodatno povezal svojo ekipo.

Zemono+ je platforma, ki jo za zdaj spremlja Kavčičeva selekcija. "Moj podpis je garancija za kakovost," je poudaril in zatrdil, da si bo prizadeval, da bodo kupci za svoj denar dobili ustrezno vrednost. Obenem pa je izrazil željo, da bi se v prihodnje pod selekcijo podpisal še kdo drug.

V spletni trgovini sicer Kavčič napoveduje okoli sto izdelkov, ki pa ne bodo le slovenski. "Če mi ne gremo k drugim, tudi drugi ne bodo prišli k nam," je podčrtal in pojasnil, da bodo izdelki prihajali iz Srbije, Makedonije, BiH, Hrvaške, Slovenije, Italije in dela Avstrije. Ob tem je spomnil, da nekatere od teh držav ponujajo sestavine, ki jih pri nas enostavno ni mogoče dobiti.

Prav tako izdelkov ne namerava omejevati zgolj na hrano. Je pa med ponudbo med drugim že napovedal paštete, marmelade in druge namaze, omake, pa tudi v tetrapak pakirano govejo juho.

Kavčič je sicer za prihajajoči praznični čas v skladu s tradicijo iz svojega otroštva pripravil posebno sladico, panettone, ki je na eni strani klasičen, na drugi pa vsebuje nekatere nenavadne sestavine - kandirane olive in brinje. To sladico, ki jo bodo pripravili v Italiji, bo predvidoma prek spleta mogoče kupiti od sredine prihodnjega tedna.

Kuharski mojster je ob tem podčrtal, da ostaja gostinec, gostitelj, in da se veseli povratka prijateljev in gostov na druženje v živo. Prepričan je tudi, da bo po začetnem zagonu projekt Zemono+ tekel z njegovim minimalnim nadzorom, zato mu bo ostalo dovolj časa za razvajanje gostov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.