21. 12. 2021, 13:47

Mama na spletu sprožila vročo debato, ker ne dovoli, da bi pri njih doma prespali drugi otroci

Profimedia

Ko imajo otroci dovoljenje, da prespijo pri prijateljici ali prijatelju, je to za njih prav posebno doživetje, a spletna vplivnica Tara Huck pravi, da tega ne dovoli. V TikTok videu je razložila zakaj in sprožila vročo debato, ki traja že kar nekaj časa.

Tara Huck je vplivnica iz Severne Karoline, ki je pred časom delila nepriljubljeno vzgojno mnenje, ko je povedala, da ne dovoli, da bi drugi otroci prespali pri njih doma - kot tudi ne dovoli, da bi njeni otroci spali pri svojih prijateljih. Tara sicer večkrat deli kakšno svojevrstno starševsko potezo -  med drugim je recimo rekla, da ne omejuje uporabe tablic, telefonov, računalnikov in televizije, če so vse obveznosti doma in za šolo opravljene in da če njeni otroci ne jedo tistega, kar je skuhala, potem pač nimajo obroka.

Nedavno tega pa je v TikTok posnetku povedala, da nasprotuje sicer popularni otroški zabavi, kjer otrokovi prijatelji ali prijateljice prespijo pri njih doma. Zakaj?

Kot je obrazložila v posnetku, je tako odločena zato, ker sama ne ve, kaj se bo zgodilo v hiši drugih, če bi tam prespali njeni otroci. In če ona ne dovoli, da bi njeni otroci spali drugje, po njeno tudi ni fer, da od drugih zahteva, da zaupajo njej in kaj se bo zgodilo, če bi otroci prespali v njeni hiši.

@t.c.huck

This should be fun. #parenting #parents #TargetHalloween

♬ BUNNY IS QUEEN - Bunny Barbie🐰

V komentarjih ni prejela veliko odobravanja za svoje prepričanje »Tudi otroci morajo imeti svoje življenje,« se ni strinjala ena od mamic.

Druga je dodala: »Kot otrok sem odraščala v ljubečem in varnem domu, a s strogimi starši. Otroci včasih potrebujejo premor od doma, to je dobro za njihovo mentalno zdravje. Če spoznaš starše otrok, kjer bodo tvoji otroci prespali, ne vidim problema.«

So pa se nekateri tudi strinjali s Taro Huck in razkrili svoja pravila, ki jih uveljavljajo pri njih doma. »Tudi pri nas nismo dovolili, da prespijo drugi otroci, pa so moji sinovi lepo odrasli.« In: »Ne razumem, v čem je takšen problem, da se ne dovoli drugim otrokom prespati. Svet danes je nor.«

Več kot 1.3 milijone ogledov je prejel Tarin posnetek, zato je kasneje objavila še video repliko, kjer je želela odgovoriti na – kot pravi sama – »absolutno sovraštvo«, ki ga je prejela v nekaterih komentarjih. V repliki je povedala: »Sem kdaj rekla, da otrokom ne dovolim, da obiskujejo prijatelje? Ne. Sem kdaj rekla, da nikamor ne grejo? Tudi ne. Vse, kar sem rekla, je da ne dovolim, da drugi otroci pri nas prespijo.«

@t.c.huck

#parenting #parents #sleepover

♬ original sound - t.c.huck

»Ne veš, kaj se bo zgodilo,« nadaljuje Tara. »In to nima veze s tem, če svojim otrokom zaupam ali ne. Nima veze s tem, če otrokom privoščim zabavo ali ne. In nima veze z ničemer, razen s tem, da ne moreš biti absolutno prepričan, da se tvojim otrokom v drugi hiši ne bo zgodilo nič hudega, tudi, če tistim ljudem zaupaš.«

Za publikacijo Today je potem še dodala, da so otroci najbolj ranljivi, ko spijo in da sama skuša eliminirati vsak, še tako majhen dejavnik, ki bi jim potencialno lahko škodil. »Če lahko poskrbim, da otroštvo preživijo brez travm, bom to seveda poskušala narediti,« pravi Tara.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.