1. 7. 2020, 10:47

Microsoft bo pomagal 25 milijonom ljudem po svetu pridobiti nove digitalne spretnosti

profimedia

Microsoft je predstavil novo svetovno pobudo za usposabljanje, s katero bo do konca leta približal digitalne spretnosti 25 milijonom ljudi po svetu. Z napovedjo se je Microsoft odzval na svetovno gospodarsko krizo zaradi pandemije, saj razširjen dostop do digitalnih znanj predstavlja pomemben korak pri krepitvi gospodarskega okrevanja, zlasti pri ljudeh, ki so jih najbolj prizadela odpuščanja.

Nova pobuda, ki je podrobno predstavljena na blogu Official Microsoft Blog, vključuje takojšnje korake za pomoč ljudem, ki želijo pridobiti nove spretnosti in se usposobiti za iskane poklice. Povezuje vse dele podjetja ter obstoječe in nove vire LinkedIna, GitHuba in Microsofta, vključno s:

Podatki in analitiko. Z uporabo podatkov je mogoče bolje poznati znanja in poklice, ki so najbolj iskani, kar vodi k boljšim kariernim priložnostim.

Brezplačnimi viri za učenje. Ponudba vključuje brezplačna izobraževanja, ki bodo na voljo do konca leta 2020, ter brezplačne vsebine Microsofta, LinkedIna in GitHuba, ki bodo v pomoč ljudem pri razvoju znanj, ki jih potrebujejo za deficitarne poklice.
Povezovanjem znanja s priložnostmi. Zagotavljanje cenovno ugodnega dostopa do priznanih certificiranj do konca leta in brezplačnega dostopa do zmogljivih orodij za iskalce zaposlitve, ki jim bodo pomagala najti službo, ko bodo pridobili znanje in certifikate. Viri so na voljo na osrednjem mestu opportunity.linkedin.com, in sicer v štiri jezikih: angleščini, francoščini, nemščini in španščini.

Microsoft bo omenjena prizadevanja podprl z denarnimi donacijami v višini 25 milijonov USD neprofitnim organizacijam po svetu, ki pomagajo ljudem v največji stiski, vključno z ljudmi z nizkimi dohodki, nižjimi izobraževalnimi dosežki in premalo zastopanimi manjšinami.

Microsoft se je prav tako zavezal, da bo vladam po svetu ponudil boljše podatke in analitiko, vključno s podatki iz rešitve LinkedIn Economic Graph, da bodo lahko bolje ocenile lokalne gospodarske potrebe.

Kasneje v letošnjem letu bo Microsoft predstavil tudi novo učno aplikacijo v orodju Microsoft Teams, ki bo zasnovana, da pomaga delodajalcem pri usposabljanju novih in obstoječih zaposlenih, ki se bodo vrnili na delo ali se na novo zaposlili.

»COVID-19 je povzročil javnozdravstveno in gospodarsko krizo, zato moramo med okrevanjem sveta zagotoviti, da nihče ne bo zapostavljen,« je povedal Satya Nadella, glavni izvršni direktor Microsofta.

»Danes povezujemo vire Microsofta, vključno z viri LinkedIna in Githuba, da bi preobrazili, kako se ljudje učijo in uporabljajo nove spretnosti, ter pomagali pripraviti 25 milijonov ljudi, ki se zaradi pandemije COVID-19 soočajo z nezaposlenostjo, na delovna mesta prihodnosti.«

»V zgolj nekaj mesecih je COVID-19 povzročil velikanski pretres pri povpraševanju in sprožil odpuščanja, ki so mnogo številčnejša kot v času velike recesije pred desetletjem,« je povedal Microsoftov predsednik Brad Smith.

»Ključen korak pri spodbujanju gospodarskega okrevanja in zagotavljanja, da je to okrevanje vključujoče, je nudenje preprostejšega dostopa do digitalnih spretnosti tistim, ki so jih odpuščanja najbolj prizadela, vključno z ljudmi z nizkimi dohodki, ženskami in premalo zastopanimi manjšinami.«

»Ustvarjanje priložnosti za vsakega člana svetovne delovne sile poganja vse, kar počnemo pri LinkedInu,« je povedal Ryan Roslansky, glavni izvršni direktor LinkedIna.

»Kot del Microsoftovega ekosistema imamo edinstveno možnost, da pomagamo iskalcem zaposlitve po svetu – zlasti tistim, ki so bili nesorazmerno prizadeti med krizo COVID-19 – pridobiti znanja in najti službo, ki si jo zaslužijo. Ponosni smo, da prinašamo prave podatke, kakšna bodo delovna mesta in spretnosti prihodnosti, da bi s pravimi učnimi načrti pomagali 25 milijonom iskalcem zaposlitve najti njihove naslednje priložnosti. Vse to je na voljo na opportunity.linkedin.com.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.