14. 2. 2020, 15:48 | Vir: Cosmopolitan

Moški iskreno spregovorili o tem, kako so se počutili po varanju

Profimedia

Priznanje št. 3 vas zna šokirati!

Nažalost je že marsikdo izmed nas doživel, da ga je partner prevaral. Nekateri to doživljajo še zdaj, drugi morda še bodo. A prav vsi, ki se najdemo v tej zgodbi, se gotovo strinjamo, da je to eden najhujših občutkov (seveda, če za to izvemo). Prevaro je zelo težko odpustiti, nemogoče pa jo je pozabiti.

To so iskrene izpovedi moških o varanju, ki so za Cosmopolitan o tem tudi odkrito spregovorili.

1. "Nikoli se ne bom rešil tega občutka praznine, ki ga povzroči pomanjkanje slabe vesti."

Najbolj me je privlačilo dejstvo, da razen moje punce obstaja še nekdo, ki želi priti k meni domov in z menoj spati. Verjetno ima velika večina ljudi močnejši moralni kompas, ki bi jih povlekel daleč vstran od tega zadovoljstva. Želim si, da bi lahko po varanju rekel, kako močno me je 'pekla vest', da je nisem mogel niti pogledati v oči in spati z njo.

No, resnično življenje je precej grdo in ogabno (ali pa sem le jaz kot oseba "grši" od drugih) in varanje je v meni zbudilo eksplozijo strasti, posledica česa je bil na koncu fantastičen seks z mojo punco. Vem, da zvenim odvratno, a takšen je iskren odgovor. In, če povem po pravici, se nikoli ne bom rešil tega občutka praznine, ki ga povzroči pomanjkanje slabe vesti. A to je na neki čudni način spet slaba vest.

2. "Počutil sem se kot največji drek na svetu."

Če sem popolnoma iskren, je varanje precej brezveze. Ko sem prevaral svojo punco, se mi ni niti sanjalo, zakaj sem to naredil. To drugo dekle je bilo privlačno, malo sem bil opit, seks je bil odličen, a ko sem se naslednje jutro zbudil in se streznil, sem se počutil kot največji drek na svetu.

Kasneje sva šla s punco narazen, kljub temu da mi je ona na začetku varanje celo odpustila. Čeprav me je konec popolnoma strl, me je čustveno še bolj uničilo dejstvo, da mi je bila ona pripravljena odpustiti. Za vse sem kriv sam in še danes se sovražim zaradi tega.

3. "Najbolj čudno je to, da moje varanje ni bilo sploh povezano z mojim dekletom."

Sem tip, ki je že nekajkrat prevaral svoje dekle, s katerim je še zmeraj v zvezi. Celo med mojimi aferami je najin seks bil precej dober, a vendar sem se prvih nekajkrat počutil zelo čudno. Imel sem slabo vest in ves čas sem razmišljal: "ko bi samo vedela, kje sem bil pretekle noči".

No, s časoma je najin seks postajal vse boljši in kar je najbolj čudno, je to, da moje afere niso imele nobene veze z mojim dekletom. Preprosto sem bil sebičen in se želel zabavati z drugimi. Raven samozavesti, ki jo imaš po seksu z drugim dekletom, ti namreč dvigne ego do nebes. Po večeru z ljubico sem se zmeraj vrnil domov k svojemu dekletu poln energije in samozavesti. Takrat sva doživela najboljši seks v življenju.

4. "Ločila sva se in še nikoli nisem bil srečnejši."

Prvič, ko sem prevaral ženo, sem se počutil grozno. Imel sem slabo vest. No, ta občutek je hitro zbledel in po samo nekaj tednih sem jo že spet prevaral.

Sčasoma sem spoznal, da je 'kretensko' biti serijski prešuštnik in da nima smisla biti v zakonu, če jo bom ves čas varal. Zahteval sem ločitev, to sva tudi storila in še nikoli nisem bil srečnejši. Nisem več prešuštnik!

5. "Groza me je dejstva, kako močno sem jo prizadel, in bojim se, da ta občutek nikoli ne bo minil."

Po varanju sem običajno, ko sva se ljubila, skušal ignorirati občutek slabe vesti in ji maksimalno ugoditi. No, večino časa sem čutil, da ji ne morem. Seks je bil dober, a čustveni del, zaradi katerega bi sicer seks z njo bil nekaj najboljšega, kar si lahko zamislim, je trpel zaradi varanja.

Odločil sem se ji vse priznati in od tistega dne naprej se sovražim. Tako močno me je vse skupaj mučilo, da sem v enem trenutku pomislil celo na samomor. A vendar je moj um ugotovil, da tega ljudem, za katere mi je mar, preprosto ne bi mogel narediti. Trenutno sva še vedno skupaj in se trudiva stvari zgladiti, vseeno pa me je groza dejstva, kako močno sem jo prizadel, in bojim se, da ta občutek nikoli ne bo minil.

6. "Seks z mojo drago je postal popolnoma nezadovoljujoč."

Enkrat me je pičila z zamrznjenim špargljem. In to tako močno, da mi je prepičila kožo. In vse to zato, ker sem jo, medtem ko se je pred mano vzpenjala po stopnicah, uščipnil za zadnjico, čeprav je to sovražila. Dobil sem to, kar sem si zaslužil, a vendar so te malenkosti bile odličen pokazatelj najine zveze.

Brez posebnega razloga sva bila nesramna drug do drugega, čeprav je v večini primerov šlo za brezvezne stvari. Vse to se je končalo tako, da sem jo nekajkrat prevaral. S tremi različnimi ženskami. Spal sem z vsemi, čeprav sem se počutil prazno in sem vedel, da z nobeno od njih ne bi mogel biti v zvezi. Seks z mojo drago je postal popolnoma nezadovoljujoč. Resnica je, da tudi prej seks z njo ni bil ravno spektakularen, a vendar je vsekakor bil veliko boljši kot po varanju. In četudi ni bilo tistega 'uau efekta' sem seks z njo imel rad, a preprosto med nama več ni bilo čustev.

Na koncu sva šla narazen, kar je bilo za oba najbolje. Sprva je bila sicer precej pretresena, ampak zdaj je zelo srečna in jaz sem srečen zaradi nje. Tudi sam se z življenjem nadaljeval naprej. Spoznal sem čudovito žensko, se z njo poročil in je v 7 letih zakona nisem niti enkrat prevaral.

Za Cosmopolitan.si pripravila N.S.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: 6 trendov, ki jih je napovedal modni teden v New Yorku

Priporočamo tudi: Samo takšni ljubezni bom nekoč rekla da (piše: Katja Štingl)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.