N.Z. | 29. 10. 2020, 12:25

Moški z velikimi stopali pogosteje varajo, ženske z zadnjico Kim Kardashian pa so inteligentnejše

profimedia

Moški z velikimi stopali naj bi bili bolj nagnjeni k varanju, medtem ko naj bi bile ženske z gostejšimi in negovanimi obrvmi bolj vase zagledane. Tako vsaj trdijo raziskave, ki skušajo dokazati povezanost fizičnih atributov in telesnih značilnosti z osebnostjo.

Izsledke dotičnih raziskav povzemamo po pisanju rumenega medija The Sun, zato gre naslednje navedbe vzeti z nekaj zdrave skepse (in morda muzanja).

Raziskovanja so pokazala, da moški z globokim glasom pogosteje varajo svoje partnerice. Globok glas je namreč povezan z višjo koncentracijo hormona testosterona, zanj pa je še kako značilno, da spodbuja seksualne želje.

In kaj še naša telesa (in z njimi hormonske slike) razkrivajo o naših osebnostih?

MOŠKI
  • Simetrija obraza & boljši orgazmi

Če ste te sreče, da ima vaš fant simetričen obraz, se bojda lahko nadejate zares dobrih orgazmov. Tako naj bi kazala študija biologa Randyja Thornhilla z univerze v Novi Mehiki. Njegova raziskava naj bi še pokazala, da so moški s simetričnimi obrazi bolj plodni, kar naj bi bil tudi razlog, da kot vrsta cenimo prav simetrijo.

  • Višje pozicionirane jamice & agresivnost

Konfrontacije z moškim, ki ima višje postavljeno jamico na obrazu, je odsvetovana. Slednja naj bi bila namreč znamenje eksplozivnega temperamenta. To naj bi ugotovili znanstveniki z univerze Brock v Ontariju. Odkrili so, da imajo moški z višjimi jamicami hkrati tudi visoke vsebnosti testosterona, kar jih naredi agresivnejše.

  • Velika stopala & varanje

Če ima vaš partner velika stopala, naj bi to povečevalo tveganje, da vas bo prevaral. Moški s čevlji velikosti višje od 44 naj bi trikrat pogosteje varali od tistih, katerih čevlji sodijo v razpon številk od 40 do 43. Raziskavo je 'podpisala' spletna stran IllicitEncounters, ki jo obiskujejo poročeni ljudje, ki iščejo avanturo.

ŽENSKE
  • Goste obrvi & domišljavost

Goste in negovane obrvi naj bi označevale ženske z narcisoidnimi osebnostnimi značilnostmi. Tako je vsaj pokazalo raziskovanje univerze v Torontu. Avtorica študije Miranda Giacomin je ob tem pojasnila, da gre za ženske, ki uživajo, ko so v središču pozornosti, prav močne obrvi pa jim pomagajo, da v množici izstopajo.

  • Svetle oči & visok bolečinski prag

Ženske z modrimi ali zelenimi očmi naj bi bolje prenašale bolečine od tistih s temnejšimi očmi. Univerza v Pittsburghu je za to ugotovitev vzela pod drobnogled ženske na porodnih mizah.

  • Zaobljena zadnjica & inteligentnost

V trendu so zadnjice, kot jih ima Kim Kardashian, in veliko žensk si želi prav takšne. Študija univerze Oxford pa naj bi zdaj tudi odrkila, da so ženske zaobljenih zadnjic inteligentnejše in bolj odporne na bolezni. Temu naj bi bilo tako zaradi večje vsebnosti 'dobrih maščob', zaradi katerih bolje delajo tudi naši možgani.

Preden pa se postavite pred ogledalo in si populite večji del obrvi ali pričnete sumničavo preverjati elektronsko pošto partnerja, ker nosi čevlje št. 45, naj še dodamo:

  • taisti vir (torej The Sun), po katerem smo pisanje povzeli, je poročal o plastičnih operacijah, ki se jim je v zadnjih nekaj letih podvrgla prav Kim Kardashian. Po njihovih navedbah je samo za popravke na obrazu odštela 22 tisoč funtov, vsaj 31 tisoč njih pa jih je bilo 'vbrizganih' v njeno zadnjico. Ta namreč ni bila od nekdaj tako 'polna in zaobljena' kot kažejo aktualne fotografije, zato zadnjica Kim Kardashian morda ni ravno najboljši primer zadnjice, ki bi bila povezana z večjo inteligentnostjo.
profimedia
  • Kar se tiče testosterona pa velja, da v resnici prav zares je najbolj pomemben spolni hormon pri moških in prav zares vpliva na veliko stvari. Med drugim je povezan z razvojem penisa in mod, poglabljanjem glasu med puberteto, pojavom poraščenosti po telesu (kasneje v življenju tudi s plešavostjo), mišično maso in močjo, rastjo kosti, libidom in produkcijo sperme. Če je testosterona preveč, to slabo vpliva na količino spermijev v spermi, zmanjšajo pa se tudi moda in neredko pride do impotence (tega zagotovo niste pričakovali, kaj ne?). Abnormno zvišane ravni testosterona imajo za posledico okvare srca, povečano prostato, ledvične težave, akne, debelost, nespečnost, glavobole … pa tudi čustvena nihanja, nervoznost in impulzivnost. Dobro ni niti, če je testosterona premalo, saj njega pomanjkanje rezultira v izgubo mišične mase, rast prsi, izgubo dlak, nizek libido, ki mu slej ko prej sledi impotenca (spet?), razdraženost in slaba koncentracija ter krhke kosti.
Ker zaenkrat nismo našli direktne povezave testosterona s št. čevljev vaših moških, lahko zgolj sklepamo, da ima št. čevljav veliko opraviti z velikostjo moškega (višji moški ima tudi večje številke čevljev, se zdi logičen sklep). Bi lahko morda sklepali, da imajo višji moški zgolj več priložnosti kot nižji, saj so večini žensk prav višji moški (že evolucijsko pogojeno) bolj všeč? Ali pa zgolj ribarimo v kalnem, tako kot so stvari nemarno posplošili na št. čevljev na anketi zgoraj omenjene spletne strani za zmenke (katerih vzorec 'raziskave' bi prav tako kaj lahko bil sporen)?

Kot vidite, stvari še zdaleč niso enostavne, sploh pa: ste vedeli, da imajo (in potrebujejo) v svojem telesu tudi ženske?

  • In pa, ne nazadnje: kaj nam prav zares pove podatek o gostih obrveh, ko pa pri veliki večini žensk tega zaradi neprestanega puljenja (kar na dolgi rok taiste obrvi umetno zredči) to prav zares ni ne vidno in še manj očitno? Glede na to, da je poslanstvo naših obrvi zaščita oči pred slanim znojem, ki bi nam s čela hitro zameglil vid, in komunikacija z drugimi. Če gre soditi po slavni Frida Kahlo, so močne obrvi tudi znak močne volje in ambicioznosti. Zato je na mestu vprašanje, ali ni morda interpretacija z 'domišljavostjo' v resnici znak predsodka do močnih žensk? Prav močnim ženskam družba rado očita neženstvenost, egoizem in agresivnost, medtem ko bi taisti moči osebnosti pri moških pripisali domnevni odločnosti, asertivnosti in vodstvenim sposobnostim. Se ne sliši krivično in diskriminatorno?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.