28. 8. 2020, 06:29 | Vir: STA

Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos presegel nov mejnik - vreden je več kot 200 milijard

profimedia
Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos presegel nov mejnik - vreden je več kot 200 milijard (foto: profimedia)

Ustanovitelj in glavni izvršni direktor ameriškega spletnega trgovca Amazon Jeff Bezos, ki je že od leta 2017 najbogatejši Zemljan, je podrl še en rekord. Vrednost njegovega premoženja je namreč presegla 200 milijard dolarjev, kar je največje premoženje katerega koli posameznika na svetu doslej.

Bezosovo premoženje je, kot kaže Bloombergova lestvica milijarderjev, vredno 202 milijardi dolarjev. To je okoli 87 milijard dolarjev več kot januarja, navaja ameriški CNN.

Eksplozivna rast njegovega premoženja je posledica rasti cene delnic Amazona. Ta je v zadnjih treh mesecih porasla za okoli 25 odstotkov, od začetka leta pa je poskočila že za 86 odstotkov.

Tehnološka podjetja, kot so Amazon, Apple in Facebook, v času koronske krize krepijo poslovne rezultate, saj se vse več ljudi obrača na splet. Od tega pa nima koristi le Bezos. Tako je ta mesec premoženje soustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga preseglo vrednost 100 milijard evrov, med milijarderje pa je nedavno vstopil tudi prvi mož Appla Tim Cook.

Na drugem mestu najbogatejših Zemljanov je sicer po izračunih Bloomberga Bill Gates (124 milijard dolarjev), tretji je Zuckerberg (115 milijard dolarjev), več kot 100 milijard dolarjev pa je "težak" še Elon Musk (101 milijarda dolarjev). 

Medtem ko si Bezos polni žepe, so pred njegovo hišo protestniki postavili giljotino. Zaposleni v njegovem imperiju zahtevajo namreč višje plače. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.