Ž.A. | 10. 2. 2022, 14:00

Oče naše smučarke Andreje Slokar je lastnik uspešnega podjetja (in na lestvici 100 najbogatejših Slovencev)

Profimedia

V preteklih dneh smo pred ekrani navijali za našo izredno nadarjeno alpsko smučarko Andrejo Slokar in z njo sočustvovali, ko ji je olimpijski bron ušel za le desetinko. 

Ni mogla skrivati solz: "Ne vem ... (dolg premor) ... Mislim, da sem poskušala smučati čim hitreje. Tvegala sem, ni se izšlo. Močno boli. To je šport. A po drugi strani ... kdor ne riskira, ne profitira."

Vendar pa v tem ni bila sama. Zanjo je navijala cela Slovenija, zagotovo pa tudi njena družina, s katero je zelo povezana.

Priporočamo tudi: Tina Maze odkrito o stiski pred zanositvijo: razkrila tudi, kaj je NAJPREJ storila, ko se je upokojila

Izbrskali smo podatek, da se je njen oče Andrej Slokar po dveh letih zopet vrnil na lestvico stotih najbogatejši Slovencev. K njenim uspehom zagotovo pripomore dober finančni status njene družine, saj je smučarska disciplina velik finančni zalogaj.

S premoženjem 30,5 milijona evrov na lestvici zaseda 55. mesto

Kot poročajo novice.svet24.si s premoženjem 30,5 milijona evrov zaseda 55. mesto. Oče Slokar je ustanovitelj in lastnik podjetja Incom d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sladoleda (tudi čokolade) pri nas in v tujini.

»Rada si privoščim sladoled, ki je res nekaj posebnega, in toliko je okusov, da se težko odločim, kateri je boljši. Sama ne sodelujem pri pripravi novih okusov, za to so odgovorni tehnologi. Jih pa rada okušam,« je dejala Andreja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Slokar (@andrejaslokar)

Tudi Andreja je izredno hvaležna, da so ji na voljo številni treningi in priprave, ki so potrebni za doseganje vrhunskih rezultatov.

Smučarka je nekaj poletij celo preživela na avstralskih smučiščih, z njo pa je odšla njena mama, ki je skrbela za njeno prehrano. Cela družina Slokar je izredno spodbujajoča in ji resnično stojijo ob strani.

Preberite tudi: Ste vedeli, da je ta uspešen športnik partner smučarke Mikaele Shiffrin? Oba bomo gledali na OI 2022!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.