12. 11. 2020, 11:47

"Oseba, s katero sva bila včeraj v stiku, me je poklicala, da je pozitivna. Naj grem jutri vseeno v službo?"

Bor Slana/STA

Na spletni strani rtvslo so izpostavili daljši prispevek z najpogostejšimi vprašanji ljudi o epidemiji koronavirusa v Sloveniji ter jih opremili s preverjenimi odgovori zdravnikov in drugih strokovnjakov.

Med številnimi zastavljenimi vprašanji je svoj odgovor dobilo tudi naslednje:

  • Kako naj se oseba, ki je prejela klic druge osebe, s katero je bila prejšnji dan v stiku in jo ta obvesti, da je bila pozitivna na testu, izolira? Naj gre vseeno naslednji dan na delo?

Na vprašanje je odgovoril Aleš Rozman, direktor Univerzitetne klinike Golnik:

Ta trenutek mi še ni čisto jasno, kako bomo to rešili. Mogoče bo treba imeti razumevanje delodajalcev, pa da so splošni in družinski zdravniki vključeni v to. Tudi medicina dela, prometa in športa. Mogoče tako kot v prvem valu, ko smo poklicali zdravnika in smo lahko tudi nekaj dni ostali doma, dokler se situacija ni razjasnila. Če bomo vztrajali pri službi in tako naprej, potem bo težko. Število okuženih se bo še povečevalo. Mogoče naj tisti, ki imajo še nekaj več dopusta, poskušajo ta dopust za to porabiti. Navsezadnje je to neka posebna situacija. To je najhujša epidemija naših časov, našega življenja. In večina prebivalstva še ni izkusila neke take stvari, vsaj na ozemlju Slovenije ne. Kot neka resna vojna epidemija ali nekaj takega. Te mesece, ki so pred nami, moramo tudi malo potrpeti in te lastne vire uporabiti za kakšno stvar.

Vir: MMC Slovenija – Najpogostejša vprašanja v povezavi s koronavirusom

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.