24. 3. 2021, 08:30

3 koraki, ki vodijo obsojanje nazaj k ljubezni

profimedia


Zakaj je pomembno, da se naučimo odpuščati?

Če postavimo na stran svoj upor do odpuščanja, postanemo priča čudežem. Vse, kar potrebujemo je naša pripravljenost, da odpustimo.

Izpostavimo ego in pogledamo svojo vlogo pri projekciji krivde in zmot pri drugih.

Napačno izbrane razlage prinesemo v zavedanje. Karkoli obsojamo pri drugem, prav tako obsojamo pri sebi. Vendar naš ego neprestano dela na tem, da nas prepriča, da je neka zunanja sila izvor naših zagat, ne pa soočenje z notranjim nemirom. Kot rezultat tega iz ljudi delamo idole, ustvarjamo izjemne odnose, igramo žrtve in smo v skrbeh, ko poslušamo ego, ki nam govori o problemih izven sebe.

Namesto tega se moramo naučiti sprejeti, da naš ego razmišljajoči jaz obsoja in da naš duhovno razmišljujoči jaz ljubi. Naša dolžnost je, da dvomimo o miselnem sistemu ega. Tako lahko razumemo, da nam ni treba obsojati in napadati. Spremeniti moramo le svoje zaznavanje sveta.

Kadarkoli opazimo, da nas odnese v obsojanje, preprosto uporabimo vajo. V trenutku, ko prepoznamo, da smo se odzvali z egom in obsodili, se ustavimo in nežno izpostavimo svoj ego notranjemu vodiču. Ko svoj um zvadimo, da izpostavi ego, postane vse lažje in lažje razmišljati z duhom.

Pot do odpuščanja je v tem, da iluzije ega spravimo na svetlo.

 
Če spoznamo, da smo izbrali narobe, bodimo voljni ponovno izbrati.

Na obsojanje moramo gledati kot projekcijo svoje zaznane krivde, zmote in trpljenja. In videti moramo, da smo vzorec postavljanja svojega trpljenja navzven sami izbrali. Izbira, da se počutimo kot žrtev sveta in ščitimo svoje bolečine, sta načina, ki nas peljeta v krog obsojanja. Toda za tančico krivde in zmot je ljubezen, ki jo lahko izkusimo le, kadar jo izberemo.

Prosimo za pomoč in povabimo duha, da skozi odpuščanje vstopi v naš um.

Prosimo duha, da za nas naredi, česar sami ne moremo zase. Odložimo ego prepričanja in sprejmemo duhovno zdravljenje. Duhovno zdravljenje je duhovna predaja. Ko željo, da odpustimo, predamo vodenju duha, pustimo svetlobi, da sije skozi našo zavest. Bodimo voljni sprejeti duha, da se z močjo ljubezni pridruži našemu umu.

Pripravljenost dovoliti duhu, da se z močjo ljubezni pridruži umu, je vse, kar je potrebno. Naša vloga pri tem koraku je, da ponudimo duhu svojo pripravljenost, da odstranimo strah, obsodbo in napad in jih nadomestimo z odpuščanjem.

Ko predamo svoja obsojanja duhu in izrazimo dobrodošlico odpuščanju, se nam začne predstavljati čudovita usklajenost.

Lahko da nenadoma prejmemo e-pošto od osebe, ki smo jo obsojali, ali pa nanjo naletimo na cesti! Odpuščanje pride na nepričakovane načine. Ko vadimo te korake, bodimo potrpežljivi in verjemimo, da je olajšanje na poti. Naše notranje bitje hrepeni po tem, da bi se povezalo z ljubeznijo, in v trenutku, ko duha prosimo za pomoč, se povezava vzpostavi.

Ko obsojanje spustimo, osvobodimo sebe, napetosti in travme, ki nas drži na ravneh nizkih vibracij. Z osvobajanjem te napetosti v energijskem polju naredimo prostor za ustvarjanje novega čudežnega življenja.

Odpuščanje nam prinaša osvoboditev vezi obsojanja in napada. Odpuščanje premaga naš strah do ljubezni in obnovi povezavo z ljubeznijo Vesolja. Ko izrazimo dobrodošlico odpuščanju, opustimo strah in se spomnimo ljubezni. Ko odpuščamo, vidimo le svetlobo.

Vsak korak razstrupljanja obsojanja ima moč, da nas zdravi, a odpuščanje je lekcija, ki omogoča trajno zdravljenje. Naše odpuščanje ni močno le v našem življenju, ampak ima tudi učinek valovanja. Vsakokrat, ko odpustimo, ustvarimo energijsko spremembo po vsem svetu.

Gabrielle Bernstein
Razstrupite se obsojanja
Opustite prepričanja, ki vam onemogočajo boljše življenje
Prevod: Janez Lavrič
Založba Gnostica

Več v knjigi Razstrupite se obsojanja na povezavi: www.gnostica.si

Drugi dve knjigi avtorice Gabrielle Bernstein Vesolje vas podpira in Super privlačevalec sta dostopni na spletni strani založbe www.gnostica.si

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.