24. 11. 2022, 10:43

5 stvari, ki jih čustveno močni ljudje počnejo drugače (in kako takšni postanejo)

profimedia

Nihče med nami se ne rodi že močna osebnost. Takšni postanemo.

Ključ do uspeha je v mentalnem treningu in zaupanju, da je v našem umu pot do izjemne samozavesti.

Kaj torej počnejo drugače tisti, ki takšno samozavest že imajo?

1. Učijo se na lastnih napakah

V kolikor se vaše celotno življenje ne dogaja zgolj na relaciji med kavčem in hladilnikom, obstaja velika verjetnost, da boste v nekem trenutku nekaj naredili narobe. Celo zelo narobe. Morda se boste pri tem še nekoliko osramotili. Boste dovolili, da vas takšne napake zdrobijo ali pa jih boste izkoristili kot orodje za izboljšanje vaše prihodnosti? Predlagamo to slednje - ne zatiskajte si oči pred temi težavami, analizirajte jih, razmislite o njih in izluščite učno lekcijo. Potem pa jih pozabite. Kot so jih pozabili že vsi ostali okoli vas. 

2. Prevzamejo nadzor

Na svetu sta dve vrsti ljudi - tisti, ki verjamejo, da je vse zapisano v usodi in tisti, ki verjamejo, da lahko stvari vzamejo v svoje roke. Če se preveč nagibate k usodi, potem boste pretirano količino časa razmišljali le o tem zakaj se napačne stvari dogajajo prav vam, namesto da bi razmišljali kaj narediti, da se bodo pravilne stvari začele dogajale ZA vas

3. So fleksibilni

Življenje nikoli ne gre tako, kot načrtujemo. Zato je pomembno, da se znate v ključnih trenutkih obrniti stran od začrtane poti in ubrati novo. Če boste fleksibilni in ne boste vztrajno zasidrani v situacijah le zato, ker ste prepričani, da bi lahko bilo samo še slabše, boste postali bolj odprti za nepričakovano - obenem pa se ne boste zrušili, ko se bodo spremembe zgodile.

4. Potrditev za svoje življenje iščejo v samih sebi, ne v drugih

Težimo k temu, da nas drugi ljudje obožujejo, ljubijo in cenijo. A moč samozavesti prihaja od znotraj - iz nas samih. Ironično, večinoma ljudem postanemo všeč takrat, ko se nehamo obremenjevati, če smo jim všeč.

5. Nadzorujejo svoj stres

Odkrijte, kaj vas najbolj učinkovito pomirja - čaj, sprehodi, božanje domačega ljubljenčka, gibanje - in to potem počnite čim bolj pogosto. Stres je ena od poglavitnih ovir pri nadzorovanju naših čustev. Poskrbite za stres in lažje se boste soočali z vsem težavami, ki vam jih podtakne življenje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.