N.Z. | 26. 5. 2023, 15:26

7 resnic, ki jih morate vedeti, da boste bolje razumeli druge ljudi

profimedia

Se kdaj ujamete, da trdite nekaj, kar ni resnično, samo zato, ker ne želite, da bi vas kdo videl kot šibke? V nadaljevanju si preberite nekaj resnic, ki jih morate vedeti, da boste bolj razumeli sebe, posledično pa tudi druge ljudi.

1. Ljudje svoje trpljenje skrivajo veliko bolje, kot vi mislite. Poglejte obraze okoli vas - vsi so odeti v svoje osebne tragedije, a mnogi jih nosijo kot oklep izkušenj in trdnih lekcij. Ne sklepajte, da je življenje drugih rožnato (ker vam tako pripoveduje njihov facebook profil ali ker vam to razkrijejo na kavi) - poskrbite le, da bodo v ravnovesju vaša čustva.

2. Ste vedeli, da je pri mnogih ljudeh glasba kot odsev tega, kdo so in kakšen odnos imajo do življenja? Pomislite, preden nekomu užalite njegovo najljubšo glasbeno skupino. In ker ne pravijo zaman, da se o 'okusih ne razpravlja', pomislite, ali svojih preferenc ne vsiljujete tudi na drugih področjih življenja (in izbir življenjskega stila).

3. Običajno je tisto, kar si pri sebi želite najbolj skriti, prva stvar, ki jo ljudje opazijo. Raje se sprijaznite s tem, kar želite skriti in skrilo se bo samo od sebe.

4. Ustvarjalni ljudje potrebujejo povratne informacije. Z njimi rastejo, z njimi uspevajo. Nikoli jih nimajo dovolj. Verjetno poznate kakšnega ustvarjalnega človeka, ki vas nenehno sprašuje, kakšen se vam je zdel njihov zadnji blog, njihov zadnji strip, njihova zadnja skladba? Srčno si želijo slišati vaše mnenje - zato jim ga dajte, premišljeno in iskreno. 

5. Ste že opazili, kako življenje pogosto deluje obratno od pričakovanega? Kako so ljudje običajno bolj prijazni do tujcev kot pa do družinskih članov? Kako ljudje običajno pričakujejo, da jim bodo prijatelji nudili pomoč in usluge brezplačno, česa podobnega pa nikoli ne pričakujejo od serviserja, ki ga najdejo na spletu? Včasih stvari, ki se nam zdijo samoumevne, niso najbolj logične.

6. Večina ljudi, ki opravlja kakršenkoli poklic in je v tem poklicu še tako profesionalna, ima tu in tam občutek, da delo opravlja slabo in da bodo nekega dni vsi razkrili, da so popolnoma nesposobni. To je pogost in popolnoma običajen strah, ki je del našega preživitvenega instinkta. Sprejmite ta strah - naj vas naredi boljše in močnejše.

7. Številni ljudje v bistvu sploh ne vedo, kaj si v življenju želijo. Zato bodo vedno moški, ki so popolnoma naveličani spati s svojimi božanskimi ženami in vedno bodo ženske, ki so popolnoma naveličane življenja s svojimi predanimi in pozornimi možmi. Vsi mislijo, da je trava pri sosedih bolj zelena. In vsi živijo v nekakšnem abstraktnem pričakovanju, da jim mora nekdo za naslednji korak dati dovoljenje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.