N.Z. | 9. 9. 2022, 11:57

Kako veste, ali imate karmičen dolg? 5 znamenj in enostaven izračun razkrijejo, da nosite breme iz prejšnjih življenj

profimedia
Kako veste, ali imate karmičen dolg? 5 znamenj in enostaven izračun razkrijejo, da nosite breme iz prejšnjih življenj (foto: profimedia)

V nadaljevanju vam razkrivamo, kako izveste, ali imate karmičen dolg, pa tudi, kako ga poravnate.

Vse se vrača, vse se plača. Če verjamete v karmo, potem vas bo zanimalo, zakaj se ta včasih neprestano vrača tudi skozi več življenj. Karmični dolg je prav to – karma iz prejšnjih življenj. Dobra novica pa je, da ko razumete in sprejmete svoj karmični dolg, lahko v zvezi s tem tudi nekaj storite.

Karmičen dolg zajema nekaj, kar se je zgodilo v prejšnjem življenju in zaradi česar še vedno ’plačujete’, trdi numerologinja in avtorica knjige You Are Cosmic Code Kaitlyn Kaerhart. "Če se neke karmične lekcije niste naučili, se bo ta ponavljala, dokler vam ta ne bo jasna," pa pravi jasnovidec in akupunkturist Deganit Nuur.

Večina nas je obremenjena s karmo, a nas strah in sram zaradi nje lahko le ovirata pri rasti. S karmo se gre soočiti, jo izravnati in z njo opraviti. Poznamo številne izpolnjujoče načine, kako to storiti.

Na primer, raziskave so pokazale, da pomoč drugim pravzaprav najbolj pomaga nam samim. To je zato eden od načinov, kako uravnovesiti svojo karmo že v tem življenju.

Znamenja, da imate karmični dolg

1. Izkušate na videz nerazumljiva vedenja in vzorce

Če v življenju izkušate nekaj, česar ne morete pojasniti, obstaja velika možnost, da dotično korenini v minulem življenju. »Takšnih je večina iracionalnih strahov ali nenavadnih vedenj ali vzorcev, ki nimajo prave podlage v kontekstu trenutnega življenja," je povedal Nuur.

Morda vas je strah odprtega morja, se bojite biti srečni, ne zaupate avtoritetam – če nič od tega ne morete razložiti z izkušnjami tega življenja, potem vaši občutki ali vedenja verjetno izvirajo iz prejšnjega življenja.

2. Priložnosti za premagovanje izzivov se pojavljajo same od sebe

Naj si še tako prizadevate ogniti problemu, če ne boste razrešili svoj karmični dolg, se bodo ti neprestano še naprej pojavljali. V resnici gre za priložnosti, da poravnate račun in se zedinite s svojo karmo.

3. Ste imeli eno ali več karmičnih vezi

Včasih se karmični dolg nanaša na naše zelo bližnje odnose, zato jim tudi pravimo karmični odnosi. Morda vas je večkrat potegnil v odnos z določeno osebo, na primer takšno, za katero se zdi, da vas vedno znova uči iste lekcije. Te vrste odnosi so lahko toksični, hkrati pa so nujni, da enkrat za vselej poravnate karmični dolg.

4. Zavedate se ene ali več tem, ki se ponavljajo v vašem življenju

Tudi če bi poskušali ignorirati svoje dolgove, verjetno že veste, katere teme in težave se neprestano pojavljajo v vašem življenju.

Nuur pravi, da se zaradi neuresničene karme lahko počutite ujete. Karmični dolgovi se lahko zdijo veliki in morda se bojite, da jih niste sposobni premagati, pa vendar se jim ne morete ogniti.

5. Zaznamovani ste s števili karmičnega dolga

Gre za numerološko perspektivo. Kaerhart pojasnjuje, da nekateri (torej NE VSI) ljudje v svoji numerološki karti premorejo števila karmičnega dolga.

Ta števila so: 13, 14, 16 in 19.

Števila karmičnega dolga:

13: Če imate število karmičnega dolga 13, je to povezano z lenobo in s sebičnostjo v prejšnjem življenju. Morda krivite druge in ne prevzemate odgovornosti. Morda je vaše vedenje negativno, trmoglavo in obsedeno z nadzorom. Lekcija vaše karme je prevzemanje odgovornosti.

14: Število karmičnega dolga 14 se nanaša na zlorabo svobode, pa naj bo skozi popustljivost ali dominacijo nad drugimi. Morali se boste soočiti z pomanjkanjem samonadzora, pretiranem prepuščanju in s težavami povezovanja. Vaša karma je razvijanje samodiscipline in ranljivosti z drugimi.

16: Število karmičnega dolga 16 je eno najbolj zahtevnih, saj kaže na izjemno močan ego iz prejšnjega življenja, pa tudi na probleme v odnosih. Morda ste že izkusili mnoštvo ’neuspelih’ razmerij, težave s povezovanjem z drugimi in egoistične tendence. Karmična lekcija od vas zahteva, da ste bolj obzirni do drugih, pa tudi, da premislite, kako na njih vplivate.

19: Število karmičnega dolga 19 kaže nekoga, ki je v prejšnjem življenju zlorabil svojo moč in povzročil veliko trpljenja drugim. Morda pri sebi opažate sebične ali manipulativne tendence. Ste narcisoidni in vas zelo skrbi glede javnih nastopov in vaše uspešnosti? Vaša karma v tem življenju vam nalaga, da si za prioriteto postavite skrb za druge.

Kako izračunate svoj dolg?

Po numerologiji lahko izračunate svojih 5 osnovnih števil. V kolikor je eno izmed njih povezano z 13, 14, 16 ali 19, to pomeni, da imate karmični dolg.

  • Število osebnosti

To število se nanaša na vašo osebnost in odnos do drugih. Izračunate ga tako, da seštejete števila vašega rojstnega dne in meseca.

Na primer: če je nekdo rojen 14. avgusta (ob tem zanemarite letnico rojstva), bi bil seštevek: 1+4+8, kar prinese rezultat 13. To število je nato potrebno sešteti še enkrat: 1+3=4, kar pomeni, da je število osebnosti tega človeka: 4.

Kako se to nanaša na karmični dolg: ker je (vmesni) rezultat pokazal 13, daje to slutiti, da ima ta človek karmični dolg števila 13.

  • Število življenjske poti

Da bi izračunali število življenjske poti, seštejte celoten datum vašega rojstva, torej tudi letnice.

Na primer: če je nekdo rojen 14. avgusta 2001, bi bil izračun videti takole: 1+4+8+2+0+0+1=16. nato je potrebno sešteti še 1+6, kar prinese število 7. Število življenjske poti tega človeka je torej 7.

Kako se to nanaša na karmični dolg: ker je (vmesni) rezultat 16, daje to slutiti, da ima ta človek (tudi) karmični dolg števila 16.

  • Število izraza

Vaše število izraza izkazuje raven vaših sposobnosti in strasti, izračunate pa ga tako, da seštejete številske vrednosti črk v vašem imenu. Obstaja več numeroloških sistemov pripisovanja številčne vrednosti črkam. V nadaljevanju nizamo t.i. pitagorejski sistem, pri čemer v primeru šumnikov v vašem imenu (torej: Č, Š in Ž) enostavno pripišite enake vrednosti kot sičnikom (torej: C, S in Z): 

1: A, J, S
2: B, K, T
3: C, L, U
4: D, M, V
5: E, N
6: F, O
7: G, P
8: H, Z
9: I, R

  • Število datuma rojstva

Gre za število dneva v mesecu, v katerem ste rojeni, in predstavlja veščine, ki ste jih prinesli s seboj iz prejšnjega življenja.

Kako se to nanaša na karmični dolg: če je nekdo rojen 13. v mesecu, je njegovo število rojstva 4 (ker: 1+3), hkrati pa je njegovo karmično število 13.

  • Število usode duše

Število usode duše se nanaša na vaše srčne želje, dobite pa ga tako, da seštejete številčne vrednosti soglasnikov vašega polnega imena. Uporabite lahko zgodnji abecednik.

Na primer: Ime Jane Doe (J, N, D) bi pomenilo 1+5+4=10, čemur sledi 1+0=1. Ta človek ima za število usode duše 1, 10 pa je njeno karmično število. Ker 10 pomeni število karmičnega zaključka, število sporoča, da ta oseba NIMA karmičnega dolga, ki bi ga morala odplačati.

Kako vrniti karmični dolg?

"Vračanje karmičnega dolga ni tako enostavno, kot bi bilo, če bi se danes zgolj lepše obnašali do nekoga, ki ste ga včeraj prizadeli z zlobnim vedenjem. Morda boste dali vse od sebe, da bi obvladali karmično lekcijo, dokončali karmo in še tako pazili, da ne bi dodatno škodovali, pa vas na koncu ne bo čakala nekakšna nagrada, ker ste se rešili dolga," je jasen Nuur.

Namesto tega predlaga, da razvijate ozaveščanje o vplivih vašega vedenja in odločitev, ki jih sprejemate. Namesto razmišljanja o odplačevanju dolga, Kaerhart svetuje, da na vse skupaj gledate kot na nujno izkušnjo, ki vam ’kaže, kaj so morali drugi pretrpeti zaradi vas’ v prejšnjem življenju. "Ko boste to zares razumeli, se boste začeli vesti drugače," je povedala.

Ko do svojih karmičnih dolgov pristopimo z višjim razumevanjem in sočutjem, se lahko z njimi neposredno soočimo, namesto da bi se jim izogibali. A tudi to vam ne daje nobene garancije, da vam bo s karmičnimi dolgovi uspelo poračunati že v tem življenju, so še prepričani na hrvaški Sensi, od koder smo zgornje pisanje tudi povzeli.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.