N.Z. | 24. 10. 2022, 12:21

Ljubezen življenja prepoznamo po očeh (znamenja, ki razkrivajo, da sta se našla)

profimedia

Ko srečate svojo dušo dvojčico, se zgodi nekaj magičnega. In gre za tiste vrste magijo, ki ni rezervirana le za filmske romance. To je tisto, ko se ob prvem srečanju nekaj trenutkov ne moreta več niti premakniti, lahko si le še strmita drug drugemu v oči.

Prav oči so tisto, kar daje slutiti, da ne gre za običajno privlačnost, razburjenje, strast in igro hormonov.

Ko se prvič srečamo z ljubeznijo svojega življenja iz oči v oči, je to čisto nov nivo in prav posebna izkušnja.

Duši dvojčici se prepoznata v pogledu iz oči v oči. Ne pravijo zaman, da so oči okna naše duše.

V očeh drug drugega prepoznata iskro čiste radosti ob ponovnem snidenju (pa četudi se v tem življenju pred tem še nista srečala). Skozi ta pogled, duša z dušo, se prelijejo tudi takojšnja spoznanja o strahovih in skrbeh, ki nas morda mučijo. Predvsem pa se skozi ta očesni stik preliva veliko ljubezni. Tako močne in neskončne, da morda za trenutek ostanemo brez diha in misli.

Vez z dušo dvojčico je nekaj posebnega. Je nekaj, kar ni mogoče razložiti. Je tiste vrste ljubezen, ki se nam zgodi enkrat v življenju.

In takoj veste: to je človek, po katerem ste hrepeneli, ga iskali in čakali vse življenje.

1. Pogleda se najdeta tudi v največji gneči

Ste kdaj začutili nadzemeljsko privlačnost do nekoga, ki ste ga prvič videli?

Morda se sliši "pocukrano", ampak instantna povezanost je zares nekaj posebnega. Srce poskoči, okolica z vsemi glasnimi ljudmi vred pa prične bledeti. Naenkrat se počutite srečni. In živi. Zares živi.

Ko se vajine oči srečajo, se zgodi nekaj močnega. Čas se ustavi, vaju pa kot magnet vleče drug k drugemu, pa čeprav sta na različnih koncih prenatrpane sobe.

To so trenutki, o katerih pišejo knjige. Ko slišite druge govoriti o ’metuljčkih v trebuhu’. Tako je, kot bi vas pravkar zadela Kupidova puščica.

2. Ne moreta umakniti pogleda

In potem še to. Kar strmita drug v drugega in ne moreta prekiniti očesnega stika. Zdi se, kot da vam tega stika ne dovoli prekiniti vaša lastna duša. Tako dolgo ste čakali na tega človeka, ne da bi to zares vedeli (je pa to vedela vaša duša), da ga zdaj ne želite več izpustiti (iz dosega oči).

Prav to, da tako (povsem brez misli in mimo svoje volje) vzdržujeta očesni stik, je znak velike ljubezni. Vez je tako močna, da že zdaj vesta, da sta si usojena.

Prav strmenje v stanju posebne vrste zamaknjenosti je znak, da ste v drugem prepoznali sorodno dušo, tisto pravo dušo dvojčico.

3. Široko razširjene zenice

Ljubezen, strast in druga čustva (strah in jeza) povzročajo razširitev zenic.

Široke zenice (zaradi česar so oči videti temnejše) so telesni odziv tudi, ko vidimo nekaj privlačnega in všečnega. Takrat se sprostijo ’ljubezenski hormoni’ (dopamin, oksitocin in serotonin). Prav ti hormoni povzročijo razširjene zenice.

Obstaja tudi raziskava, s katero so potrdili, da lahko že po razširjenosti zenic povsem jasno ugotovimo, kako privlačen se nam zdi drug človek.

Če torej opazite, da ima neznanec, s katerega ne morete umakniti pogleda, široko razširjene zenice, potem je to gotovi znak, da se v njem dogaja iste vrste čustveni vihar kot v vas.

Znakov, da ste srečali ljubezen svojega življenja, je seveda še več. Od tega, da ob prvih srečanjih večkrat doživite fenomen ’že videno’ (déjà vu), do tega, da pozabite dihati, ostanete brez misli, ne morete spregovoriti niti besede, vaše telo se prične čudno in samosvoje vesti, morda se vam zašibijo kolena ali pa tresejo roke. 

Vse našteto spremlja nerazložljiva radost, ki kar kriči: »Končno! Tako dolgo sem te čakal/a!«

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.