N.Z. | 21. 3. 2023, 11:22

Nek moški se je poročil z dekletom. Zelo jo je imel rad. Potem pa je nekega dne …

profimedia

Tako se začne ganljiva zgodba, s katero je na Twitterju ganila svoje sledilce, nekaj pa njih spravila tudi v jok, Suzi (s profila @monami060668). "Štorijo", za katero ni povsem jasno, ali je resnična ali ne, želimo zdaj deliti še z našimi bralci.

Svojo nit takole začne Suzi:

"Človek se je poročil z dekletom. Zelo jo je imel rad. Potem pa je nekega dne dobila kožno bolezen. Počasi je pričela izgubljati svojo lepoto. Pravijo, da je njen mož nekega dne odšel na sprehod, ob vračanju pa se ponesrečil in izgubil vid."

V naslednjih tvitih nato izvemo:

"Medtem se je njuno zakonsko življenje nadaljevalo kot običajno. Dnevi so minevali, ona pa je vse bolj izgubljala svojo lepoto. Ker pa slepi mož tega ni vedel, to ni kalilo njune zakonske sreče. Še naprej jo je imel enako rad, pa tudi ona ga je močno ljubila."

"Potem pa je nekega dne umrla. Njena smrt je v njegovo srce prinesla veliko žalost. Vdovec je opravil vse potrebno za pogreb in se pripravljal, da zapusti mesto. Skupni prijatelj zakoncev ga je poklical in vprašal: 'Pa kako boš zdaj okoli hodil sam? Vse do danes ti je pomagala žena.' Ta pa mu je odgovoril: 'Saj nisem slep.'"

»’To sem samo igral, da bi mislila, da je ne morem videti v stanju, ki ga je povzročila kožna bolezen. To bi jo bolelo bolj kot bolezen. Nisem je imel rad samo zaradi njene lepote. Zaljubil sem se vanjo, ker je bila tako polna skrbne in polne ljubezni. Zato sem se pretvarjal, da sem slep. Želel sem jo osrečiti.’«

»Ko nekoga resnično ljubite, boste naredili vse, da ga osrečite. In včasih je za to treba tudi oslepeti in ignorirati pomankljivosti drugega, da bi bili srečni.«

»Lepota bo sčasoma zbledela, ampak srce in duša bosta ostala ista. Imejte človeka radi takšnega, kot je navznoter in ne samo navzven,« je svoj navdiha poln niz zaključila Suzi.

Odzivi na zgodbo so bili pričakovano ganljivi.

»To je prelepo, Suzi,« je čivknila prva, da bi druga sledilka dodala: “Lepo in poučno <3« 

»Prelepo, zjokala sem se,« je zapisala tretja in dodala, da se je zjokala kar na službenem mestu.

Našel pa se je tudi moški sledilec, ki ga je zmotilo naslednje: »Zakaj ste za to zgodbo izbrali fotografio lepe in zdrave ženske?!« 

Ne da bi želeli kaj vzeti Suzinemu pisanju, se z njim na tem mestu lahko le strinjamo. Z žensko na fotografiji (poglejte originalni tvit spodaj) prav zares ni nič (bolezenskega) narobe. Pegice, pa četudi mnoštvo njih, so namreč več kot čudovite.