N.Z. | 13. 9. 2023, 14:19

Otroci, rojeni na te datume, bodo v življenju najuspešnejši (slaba novica za decembrčke)

profimedia

Pravijo, da ima naše ime velik vpliv na uspeh, ki ga dosežemo v življenju, Kako pa je z rojstnim dnem?

Raziskovalci pri MyHeritage so zbrali rojstne dneve 1000 prejemnikov številnih prestižnih nagrad, da bi odkrili rojstne dneve, ki bodo najverjetneje prinesli uspeh.

Zbrani podatki so se nanašali na 1000 zmagovalcev 10 različnih prestižnih nagrad. Te nagrade so bile grammyji, oskarji, svetovno prvenstvo v nogometu, Michelinova zvezda, zlati globusi, Pulitzerjeva nagrada, Nobelova nagrada, Bookerjeva nagrada, zlata palma in olimpijske igre.

Dan zmagovalcev

Izkazalo se je, da je med 365 dni v letu izrazito izstopal prav 30. april.

Največ nagrajencev je namreč na prav ta datum praznovalo rojstni dan.

Med 1000 zmagovalci ali nominiranci v ožjem izboru jih je bilo kar 11 rojenih na ta datum, vključno z oskarjevko Cloris Leachman, eno najslavnejših igralk v zgodovini. Nekatere druge znane zvezdnice, ki si delijo ta uspešen rojstni dan, so raper Travis Scott, igralka Gal Gadot in igralka Kirsten Dunst.

Drugi rojstni dan, ki ga po izsledkih te raziskave lahko najmočneje povežemo z osvajanjem prestižnih nagrad, pa je še en datum istega meseca, tj. 27. april

Rojstni dan ima na ta datum skupno kar osem od 1000 zmagovalcev in nominirancev.

Med njimi so pevka in dobitnica grammyja Lizzo ter igralka in dobitnica zlatih globusov Sally Hawkins ter dva kuharska mojstra z Michelinovo zvezdico, Martin Berasategui in Léa Linster.

Mesec uspešnežev

April se je tudi sicer izkazal za mesec, ki svetu podarja najuspešnejše posameznike. V tem mesecu praznuje rojstni dan kar 99 prejemnikov. 

Med njimi so oskarjevka Emma Thompson, dobitnica grammyja Barbra Streisand, zvezdnica Harryja Potterja Emma Watson, kraljica Viktorija in Victoria Beckham.

Na drugo mesto uspešnih mesecev se je uvrstil november, saj se je v tem mesecu rodilo 94 zmagovalcev in nominirancev. Med njimi sta dobitnica oskarja in zlatega globusa Anne Hathaway ter dobitnik Michelinove zvezdice Gordan Ramsay.

Tretji najuspešnejši mesec je bil marec, saj se je v tretjem mesecu leta rodilo 92 nagrajencev. Tega meseca sta se rodila petkratna dobitnica grammyja Mariah Carey in dobitnik zlate palme Quentin Tarantino.

Pa osmoljenčki?


Februar je po CDC-ju najkrajši mesec, kar morda pojasni, zakaj se je v tem mesecu rodilo le 58 zmagovalcev in nominirancev. Med njimi so oskarjevec Daniel Kaluuya ter portugalska nogometaša in zmagovalca svetovnega prvenstva Cristiano Ronaldo in Pepe.

Taisti 'izgovor' pa nato izostane za december. December je namreč drugi najmanj uspešen mesec, saj se je v tem času rodilo le 71 nagrajencev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.