N.Z. | 24. 6. 2022, 09:00

Ste rojeni podnevi ali ponoči? Tako močno čas vašega rojstva vpliva na vašo osebnost

profimedia

Ko prebirate svoj vsakodnevni horoskop, dajejo velik pomen položaju Sonca v natalni karti. In čeravno sončno znamenje najmočneje obarva našo osebnost in temperament, je naslednji ključni dejavnik v karti podznak, ki ga določa naša ura rojstva. Zaradi slednjega enostavno ni vseeno, ali ste rojeni podnevi ali ponoči.

Položaj Sonca igra pomembno vlogo v naši osebnosti in vpliva na to, kakšen je naš karakter, pravi astrologinja dr. Kayse Budd.

»Tiste, ki so rojeni, ko je sonce na svojem vrhuncu, torej okoli poldneva, odlikujejo izjemen pogum in odprtost.«

Rojeni ponoči, pravi Budd, kar natalno Sonce postavi v spodnjo polovico astroloških hiš, pa so zato ’bolj zadržani in introvertirani’.

»Sonce v spodnjih astroloških hišah človeka naredi občutljivejšega in zadržanega,« dodaja Budd, hkrati pa takšen položaj natalnega Sonca pomeni, da ima na človeka večji in očitnejši vpliv Luna.

»Če pa se vseeno zgodi, da ste rojeni ponoči, a je Luna v trenutku rojstva nameščena v zgornje astrološke hiše, ta postane vaš vodnik in uteleša vaše energije.«

Tako Sonce kot Luna sta izjemno močna dejavnika in težko soobstajata drug brez drugega tako na nebu kot v naših natalnih kartah.

Slava in priljubljenost

Da bi si povedano bolj nazorno predstavili, smo preverili pozicije Sonca in Lune v natalnih kartah naslednjih treh priljubljenih igralcev.

Kot je spodaj na sliki jasno razvidno, ima Tom Hanks (rojen malo pred poldnevom) Sonce v najvišjih hišah karte, Morgan Freeman (rojen ponoči) v najnižjih, Keanu Reeves (rojen na prehodu noči v dan, torej zjutraj) pa nekje vmes (torej tam, kjer vzhaja podznak ali ascendent).

Metropolitan/Asto.com

To, kar je pri vseh treh kartah najbolj zanimivo, pa je, da imajo vsi trije Luno položeno visoko v 11. hišo - to je hišo priljubljenosti in prijateljstev. Nič čudnega torej, da gre za tri najbolj priljubljene igralce vseh časov.

Astro podatki

Keanu Reeves
2. september 1964, Bejrut, rojen ob 5:41 zgodaj zjutraj

  • Sonce na ascendentu iz skrivnostne zadnje hiše
    Luna visoko na nebu

Tom Hanks
9. julij 1956, Concord, Kalifornija, rojen ob 11:17 uri dopoldan

  • Sonce visoko v hiši kariere
    Luna visoko na nebu

Morgan Freeman
1. junij 1937, Memphis, Tennessee, rojen ob 02:00 uri ponoči

  • Sonce v spodnjih hišah
    Luna visoko na nebu

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.