N.Z. | 31. 8. 2022, 11:11

To nam prinaša retrogradni Merkur (katerega vplive že lahko čutite)

profimedia
To nam prinaša retrogradni Merkur (katerega vplive že lahko čutite) (foto: profimedia)

Čeprav retrogradni Merkur tehnično nastopi šele 9. septembra, je povsem verjetno, da njegove vplive že čutite. Planet, ki vlada komunikaciji, miselnim procesom in prometu, bo nato retrograden vse do 2. oktobra 2022.

Obdobje retrogradnega Merkurja je odlično za ljudi, ki se zavedajo, da morajo kdaj tudi nekoliko upočasniti svoj tempo zato, da o sebi in svojem življenju razmislijo. Najbolj previdni med vami že vedo, da se za časa retrogradnega Merkurja ne gre posvečati načrtom za nove velike projekte, saj to obdobje ni najbolj naklonjeno začetkom.

Glede na to, da tokratni retrogradni Merkur pade v drugo polovico devic in prvo polovico sezone tehtnic, bi ljudi lahko spodbujal k iskanju več ravnotežja v življenju.

V obdobju retrogradnega Merkurja skušajte ostati zavestni in prizemljeni – in to navkljub temu, da bo aspekt motil komunikacijo. Zavedajte se, da gre komunikacijske šume reševati z osvetljevanjem detajlov in dejstev.

Astrologi priporočajo, da imate za to obdobje pripravljen tudi rezervni načrt, še posebno, če ravno v tem času načrtujete večje dogodke (kot so potovanja ali velika srečanja). Bodite pripravljeni, da se bo zapletalo okoli logistike, ni pa vam treba ničesar odpovedovati. Enostavno se stvari lotevajte počasi, s premislekom in predvsem z mislijo na to, da se bo treba za jasno komunikacijo nekoliko bolj potruditi kot sicer.

Obdobje retrogradnega Merkurja ne pomeni nujno kaos. Na koncu dneva smo še vedno mi tisti, ki nadziramo, kako bo teklo naše življenje.

Tudi stari znanci (iz preteklosti) bi se na nek način lahko vrnili v naša življenja. Premislite, ali se ne vračajo morda zato, ker v odnosu z njimi še niste postavili pike na i.

Pričakujte tudi nekaj zmedenih čustev ali neodločnosti glede določenih odnosov v svojem življenju.

Predvsem pa (in to gre na tem mestu zares POUDARITI) bodite potrpežljivi s sabo. Dovolite si čutiti sočutje do sebe in bodite ljubeči do svojega bitja. Tako boste lažje prebrodili to konfuzno obdobje, ki bo trajalo vse do 2. oktobra letos.

Še nekaj generičnih nasvetov, ki veljajo za obdobja retrogradnih Merkurjev

  • Razen, če ste že sredi nekega pomembnega projekta, se v dneh retrogradnega Merkurja ogibajte podpisovanju pogodb in pomembnih dokumentov.
  • V teh dneh še posebno skrbno shranjujte (in naredite duplikate) pomembnih informacij, dokumentov, videov, fotografij in vsebin pomembnih map na spletu, telefonu ali svojem računalniku.
  • Ne potujte, če ni ravno nujno. V primeru, da morate na daljšo pot, si vzemite več časa za potrditev rezervacij (slednje pa pred tem tudi raje še enkrat preverite).
  • Pazite na svoje besede. Bodite še posebno jasni in premišljeni glede vsega, kar sporočate drugim. V primeru sporov se nikar ne spuščajte na osebno raven.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.