8. 9. 2022, 11:02

Vsak dan izgovorite teh 5 besed: privlačijo srečo in odganjajo probleme

profimedia
Vsak dan izgovorite teh 5 besed: privlačijo srečo in odganjajo probleme (foto: profimedia)

Uporaba negativnih besed prinaša nezadovoljstvo in še poslabšuje težavno situacijo, medtem pa imajo pozitivne besede ravno nasproten učinek. Popravljajo razpoloženje in v življenje vnašajo pozitivno energijo in srečo.

Psihologi so povezavo med tem, kaj govorimo in kako se nato počutimo, že potrdili. Gre za to, da se besede, ki jih pogosto izgovarjamo, močneje vtisnejo v naše nezavedno in od tam vplivajo na naše celotno telo, vedenje in življenje v obče.

Naslednjih 5 besed pa je tistih, ki imajo največjo moč pritegniti srečo in odgnati težave.

Sreča

Govorite o njej, izgovarjajte besedo SREČA, pokažite, da je prisotna v vašem življenju.

Na primer: zjutraj, ko vstanete, si lahko rečete: »Verjamem, da se mi bo danes nasmehnila sreča« ali pa »Danes bo SREČEN dan.«

Ljubezen

Sposobnost, da ljubite sebe in svet okoli vas, je ključ do sreče. Spomnite svoje bližnje, da vam je zanje mar in naj vas ne bo strah izraziti naklonjenost.

Zjutraj si recite: »LJUBIM ta svet zaradi njegove lepote in priložnosti, ki mi jih ponuja« ali pa »Vreden/vredna sem LJUBEZNI.«

Blagostanje

Ko verjamete, da si nekaj zaslužite, to prične pritekati v vaše življenje. Če si vsak dan ponavljate, da si zaslužite blagostanje in da ste v stiku neomejenim bogastvom sveta, se bo tako tudi zgodilo.

Zjutraj si recite: »Vedno imam vse, kar potrebujem« ali pa »Blagostanje je moje naravno stanje.«

Hvaležnost

Ta beseda je povezana z empatijo, sočutjem, vero, dobroto, zadovoljstvom … Ko smo hvaležni za to, kar imamo, prične sreča prihajati k vam. Povsem nasprotno pa se zgodi, če se osredotočate samo na probleme in tisto, česar nimate. V tem primeru se k vam pričneta stekati nezadovoljstvo in negativnost.

Zato nikoli ne pozabite reči HVALA svojim bližnjim, srečnim okoliščinam, tistim, ki so vam pomagali, življenju, vsemu, vedno in povsod.

Upanje

Upanje človeka bodri, da zbere moč in nadaljuje tudi, ko mu je najtežje.

Kar najpogosteje si recite: »UPAM na najboljše.«

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.