A. B. | 30. 10. 2022, 19:04

Pismo, ki ga je mama napisala svoji hčerki, vam bo ogrelo srce

Profimedia

Se spomnite dne, ko so vaši otroci kar naenkrat "čez noč" odrasli? 

"V sredo sem vstala ob pol 8 zjutraj, vstopila v tvojo sobo in v pričakovanju, da bom v postelji našla spečo deklico, s katero se bom v pižami še pocrkljala, se to ni zgodilo," so uvodne besede, ki jih lahko preberemo v čustvenem pismu mamice, sicer hrvaške podjetnice Barbare Slade Jagodić, objavljenem na Zadovoljna.hr. 

Pismo govori o dnevu, ko se je zavedala, da je njena hčerka "čez noč" odrasla.

"To jutro je bilo drugače ..." 

"Odprla sem vrata sobe in zagledala starejšo deklico od tiste, ki sem jo sinoči uspavala. Že ob vstopu sem opazila, da si uporabila kahlico, ki smo ti jo pustili ob postelji. Pred dnevi si zmočila posteljo, ker me nisi želela zbuditi, čeprav sem ti povedala, da me to ne moti. Zmeraj potrpežljivo počakaš. Zaželela sem ti dobro jutri in iz tvojih ust zaslišala besede: 'Dobro jutro, mami'," pismo nadaljuje mama. 

Profimedia

In ne le to, deklica se je tudi sama oblekla: "Sedela si na postelji, ob tebi je gorela namizna lučka, postelja je bila polna igrač, s katerimi si se v tišini igrala. Takrat sem opazila, da na sebi več nimaš pižame, temveč svojo najljubšo rožnato majico z dinozavri. Sama si se preoblekla. Očarana sem," iskreno zapiše. Deklica je sama tudi pospravila omaro, iz katere je vzela oblačila – "Vem, da boš nekega dne odrasla in da bom začudeno strmela v spomine tvojega odraščanja.

Mama je deklico poljubila in ji povedala, kako ponosna je nanjo in ugotavila, zakaj je deklica tako strpna in učljiva. "Pred dvema dnevoma sem imela operacijo oči. Takrat si me počakala pri babici. Prišla si šele naslednji dan, ko sem ti razložila, zakaj tako slabo vidim in se ne morem skloniti. Med crkljanjem si mi rekla: 'Minilo bo, mama'," čustveno premišljuje.

Profimedia

"Rada te gledam odraščati. Učiš me, kako biti srečna z majhnimi stvarmi in mejniki, ki se zvrstijo čez dan. Vem, da boš nekega dne odrasla in da bom rekla, da se je to zgodilo čez noč, a upam, da ne odraseš prehitro. Naj ostane tako še nekaj časa," čustveno zaključi mama navihane deklice. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.