10. 1. 2013, 09:15 | Vir: Playboy

Prav poseben bonton: priročnik lepega vedenja med rjuhami!

Eduardo Belga

Je med štirimi stenami dovoljeno vse? Skoraj. Celo za najintimnejši prostor - posteljo pa obstajajo pravila lepega vedenja. Preberi naš priročnik, da se ne boš osmešil med rjuhami.

Kako govoriti opolzko, ne da bi užalil punco?

Na začetku ne bodi preveč agresiven – ni vsaki ženski všeč, da se jo v postelji nagovarja z določenimi imeni. Začni s preteklostjo: komentiraj stvari, ki so se zgodile. »Všeč mi je bilo, ko si (glagol) mojega (samostalnik).« Pozoren bodi na njene odzive in počasi preidi na sedanjost in prihodnost. Te je nagradila? Nadaljuj, a ne pozabi, da je na začetku bolje ne uporab­ljati stavkov, ki zvenijo, kot da si si jih sposodil iz scenarija za film Anal total 3.

Je neprimerno kot darilo podariti seksualno igračko?

»Samo če med parom ni dovolj intimnosti,« pravijo seksologi. Če meniš drugače, izberi pripomoček, ki se ga ne bo preveč prestrašila – na primer luštkan in učinkovit vibrator za klitoris v obliki metuljčka, ali pa predlagaj, da greš z njo v sex shop in naj si izbere sama. Priporočamo ti, da je ne presenetiš in da se z njo o zadevi prej pogovoriš: predstavljaj si, da punca odvije darilo, misleč, da gre za nakit, in zagleda vibrator … »Veš, kam ga bo vtaknila? Zagotovo ne vase,« pravi Vanessa de Oliveira, avtorica knjige 100 skrivnosti dekleta na poziv.

Kako odkloniti seks, ne da bi punco spravil v zadrego?

Bodisi zaradi utrujenosti bodisi zaradi glavobola ali preprosto zato, ker nisi pri volji, v vsakem primeru pojasni, da je problem v tebi, ne v njej. In pripravi se, da boš to ponavljal do onemoglosti, saj ti ne bo verjela.

Jo moram opozoriti, če imam premajhen ali prevelik penis?

Bolje, da si tiho. Mogoče se ne bo strinjala s tvojo oceno: kar je veliko zate, morda ni veliko zanjo. In če jo boš poskušal o tem prepričati, se boš znašel v precej neprijetni situaciji. »Opozori jo le, če si evnuh ali Dick Long. Sicer pa raje počakaj na trenutek resnice in uporabi orodje, s katerim te je obdarila narava,« pravi Vanessa de Oliveira. Poleg tega psihologi pravijo, da se z velikostjo penisa bolj obremenjujejo moški kot ženske.

Je neprimerno predlagati analni seks že prvič?

»Kot da bi na tistem predelu visela tabla z napisom Ta predel je tabu,« pravi Paulo Tadeu, avtor knjige Bomo govorili o seksu?. »Večina žensk mora partnerju zaupati in dlje časa živeti z njim, preden privoli v to prakso,« pravi seksolog Celso Marzano. Nasvet: ugotovi, ali je med vama dovolj kemije za to, da se ta meja prekorači že ob prvi prilož­nosti. Pomembno je, da punce ne siliš k temu, dokler ni pripravljena.

Mora biti oralni seks vzajemen?

Ni nujno, vendar egoizem na splošno ni lepa lastnost – ne za mizo ne pri seksu. Vračanje nežnosti dekletu je lahko večjega pomena, kot si predstavljaš. »Nekatere ženske potrebujejo več zaupanja za oralni seks kot za penetracijo,« pravi seksolog Celso Marzano.

Malo šeškanja ne boli?

Odvisno. Nekaterim ženskam ugaja, če jih med seksom povlečeš za lase ali jih nežno udariš po ritki, »toda večina ne mara bolečine in je ne povezuje z užitkom,« trdi Celso Marzano. Pazi, da je ne boš užalil. »Pozoren bodi na to, kaj jo vzburja,« svetuje psiholog Paulo Tessarioli. Bolje, da si z novo punco prvo noč previden.

Se lahko izvlečem iz godlje, če sem jo v postelji ­poklical z drugim imenom?

Skoraj nemogoče, prijatelj. Kako pojasniti, da je šlo za nizek udarec, ki ti ga je zakuhala tvoja podzavest? Opraviči se ji in ji posveti veliko pozornosti, da boš ublažil učinek. Tolaži se, da nisi ne prvi ne zadnji, ki se mu je pripetil ta klasični spodrsljaj.

Jo moram opozoriti, ko sem blizu orgazma?

Ne gre za vljudnost, ampak za to, da je ne bi presenetil med oralnim seksom. »V tistem trenutku se žlica juhe zdi kot skodelica,« priznava Vanessa de ­Oliveira. Če si v dvomih, zadostuje že preprost in objektiven: »Prišlo mi bo.«

Kako naj naredim, če se mi ne dvigne?

Ohrani mirno kri. Ne delaj scen. Stavek »to se mi ni še nikoli zgodilo« ne pomaga in bi samo poslabšal situacijo. Polega tega gre najbrž za laž. Ženskam so všeč moški s smislom za humor: smej se dogodku, sprosti se in pozneje poskušaj znova. Ali pa upoštevaj dragocen nasvet: »Uporabi jezik!«

Kdaj po priložnostnem seksu je primeren čas za odhod?

Pred tem moraš z njo obvezno izmenjati nekaj besed – ni treba, da govoriš o seksu. Čeprav je stavek »ne morem ostati, ker imam zgodaj zjutraj službo« precej oguljen, ga še vedno lahko uporabiš kot diplomatski izgovor za predčasen odhod. To, da si pred odhodom zapišeš njeno telefonsko številko, je lepa gesta, čeprav je nimaš namena poklicati.

Jo moram naslednji dan poklicati?

Da. Bodi vljuden, čeprav je šlo le za priložnostni seks. Telefonski klic lahko ­zamenjaš z SMS-sporočilom ali elektronsko pošto. Ta podvig ti mora seveda omogočati maček, saj se moraš spomniti, kako je punci ime, kam si dal listek z njeno telefonsko številko in ali sta sploh seksala.

Uporabi zgornjo glavo

Nasveti, ki jih velja upoštevati, da se ob ­pomembnih trenutkih ne boš osramotil

 • Pozabi na načela tradicionalnih priročnikov lepega vedenja: nikoli ne reci 'prosim' ali 'hvala'.
 • Uporabljaj zdravo pamet.
 • Alternativnim vhodom se približuj previdno.
 • Teme, o katerih razmišljaj med seksom, da bi preprečil prezgodnji izliv: svetovna finančna kriza, Angelca Likovič, opus Wima Wendersa.
 • Manj je več. Sezuj si nogavice.
 • Njene glave nikoli ne potiskaj navzdol.
 • Odloči se za klasičen model spodnjic. Izogibaj se spodnjicam s prenizkim pasom ter spodnjicam bež in bordo barve.
 • Ne pozabi obnoviti zaloge kondomov.
 • Po seksu ne steci pod prho.
 • Izključi mobilni telefon in televizijo.
 • Če nameravaš prakticirati telefonski seks, tega ne počni po brezžičnem telefonu. Morda imajo tvoji sosedje vključeno elektronsko varuško.
 • Ne pretiravaj z alkoholom – povečuje ­tveganje za osramotitev.
 • Šepetati opolzke besede na uho je ena stvar, govoriti o seksu kot star kurbir pa povsem nekaj drugega.
 • Ne moleduj.

Camila Gomes

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.