3. 12. 2020, 11:51

'Italijanski Forrest Gump': Po prepiru z ženo odšel na sprehod - in prehodil več kot 400 kilometrov

Profimedia

Moški iz italijanskega mesta Como v Lombardiji, ki je 22. novembra med prepirom z ženo odvihral iz hiše, se je teden dni kasneje znašel v 400 kilometrov od doma v centralni regiji Marche.

Ko je zapustil hišo, se je napotil na jug. Najprej se je z vlakom odpeljal do Milana, potem pa začel hoditi. Teden dni kasneje ga je policija ustavila v mestu Fano ob jadranski obali, točno 421 kilometrov od Milana. Po poročilu policije, je ob 2 uri zjutraj »brezciljno taval po ulici.«

48-letnika so ustavili, ker je kršil policijsko uro. Zaradi covid-19 pandemije je ta v Italiji določena med 22:00 in 5:00 uro. Ko pa so policisti začeli poslušati njegovo zgodbo, so ugotovili, da to ni le še en vsakdanji prekršek.

Moški naj bi sicer bil luciden in osredotočen, čeprav je bil nekoliko premražen in utrujen. Policija sprva seveda ni niti sumila, kako daleč od doma je in da se je na svoji teden dni dolgi poti hranil s hrano, ki so mu jo dali drugi ljudje.

Po preverjanju podatkov so odkrili, da ga je žena že prijavila kot pogrešanega na policijski postaji v Comu. Policija je nato moškega odpeljala v hotel, kjer so ga nahranili in mu ponudili prenočišče, naslednji dan pa je ponj prišla njegova žena. Njen dragi si je poleg zanimive zgodbe pridelal tudi 400 evrov kazni.

Italijanska skupnost na socialnih medijih ga danes imenuje kar 'italijanski Forrest Gump', časnik Corriere della Sera pa se še sprašuje, kjer bi ta moški končal, če ga policija tisto noč ne bi ustavila.

Vir: Il Globo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.