22. 6. 2020, 15:23

Poiščite si partnerja, ki bo z vami prebrodil viharje

unsplash

V partnerstvu potrebujemo človeka, ob katerem nas misel na pripadnost in intimo ne navdaja s paniko, pač pa z radostjo.

Vsi smo bili že kdaj prizadeti. To še ni razlog, da bi se morali bati zveze. 

Če se zapremo pred partnerstvom, si vzamemo tudi možnost, da bi bili (spet) ljubljeni in da bi lahko dajali ter se učili. Zaradi strahu pred izdajo, izgubo ali zlomljenim srcem ne smemo ubežati vsem čudovitim stvarem, ki pritičejo ljubeči partnerski zvezi: deljenje iste postelje, prebujanje ob nekom, ki nas ima rad, skupne večerje, izleti, ustvarjanje spominov, ki nas bodo greli tudi na stara leta, ko bomo imeli morda manj energije … In seveda najbolj pomembno: v partnerskem odnosu imamo krasen poligon za osebno rast. 

Lepo je deliti življenje ...

Pravi partner je tisti, ob katerem nas misel na dolgo skupno življenje preveva z navdušenjem! Potrebujemo nekoga, ob katerem se bomo veselili vsakega jutra, čeprav bo zagotovo v odnosu prišlo tudi do temačnih noči.

Lepo je imeti človeka, ki v nas spodbuja igrivost in radovednost. Nekoga, s katerim lahko delimo dobro in slabo. Nekoga, ki bo vedno tu za nas, pa najsi imamo še tako zoprn dan.

Poiskati bi se morali človeka, ki nas bo resnično sprejemal in cenil. Nekoga, ob komur bomo sproščeni in mirni tudi, kadar bomo delali napake. Predvsem pa nekoga, ki je dovolj močan, da bo z nami prebrodil viharje.

Osebo, ki bo z zavedanjem in veseljem vlagala energijo v odnos in se skupaj z nami trudila, da ostane cvetoč.

Seveda pa se v odnosih vsi učimo in delamo napake. Zato nikoli ne moremo pričakovati popolnosti, saj odnosi nikoli niso popolni... Nihče ni popoln, popolnost pripada le izvoru samemu. 

Vir: Sensa.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.