19. 6. 2022, 08:40

5 razlogov, zakaj odprte zveze NE delujejo

Profimedia

Ponavadi jih je težko krmariti in vzdrževati zaradi več pasti, ki jih ustvarijo.

Odprte zveze se zdijo odlična priložnost za ljudi, ki želijo biti v razmerju, a želijo tudi raziskati svojo spolnost z več partnerji. Kaj bi sploh lahko šlo narobe?

1. Ljubosumje 

Čeprav se udeleženci v odprtih zvezah strinjajo, da je njihov partner intimen z drugimi, še vedno pogosto pride do ljubosumja. 

Profimedia

Ljubosumje je normalno čustvo in lahko povzroči velik prepir. 

2. Slabša samopodoba

Odprta zveza lahko poslabša samozavest in samospoštovanje. Posamezniki se večkrat primerjajo z drugimi ljubimci svojega partnerja.

Profimedia

Pojavlja se strah, da so drugi lepši, pametnejši, uspešnejši ali boljši v postelji, zaradi česar samozavest pade na nevarna in neznana ozemlja.

3. Spolno prenosljive bolezni

Kljub dobremu načrtovanju se v spalnici lahko zgodijo nesreče in napake, ki vodijo v presenetljivo nosečnost ali prenos spolnih bolezni.

Profimedia

Če se eden v paru okuži, to samodejno vpliva na njegovega partnerja. V primeru neozdravljive spolno prenosljive bolezni je lahko prizadetih veliko dodatnih ljudi.

4. Nepričakovana čustva

Večina parov, ki vstopi v odprto razmerje, verjame, da bo lahko nadzorovala svoja čustva. Vendar pa so čustva nepredvidljiva in večkrat neobvladljiva.

Profimedia

Partnerji lahko razvijejo čustva, ki jih niso pričakovali. Lahko imajo romantične občutke do dodatnega partnerja ali eden od njihovih dodatnih partnerjev razvije čustva do njih. 

5. Želja samo enega partnerja

Idejo o odprti zvezi ponavadi predlaga eden izmed partnerjev. Zelo redko se zgodi, da oba partnerja razmišljata o tem, preden jo eden od njiju omeni.

V večini primerov eden od partnerjev pristane na idejo drugega, kar pomeni, da je morda manj navdušen nad idejo o odprtem razmerju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.