N.Z. | 2. 6. 2022, 10:31

3 računska vprašanja, ki jih je na testu MENSE dobila 3-letnica! Ste jih VI sposobni rešiti?

profimedia

Psihologinja Mense in avtorica Lyn Kendall je z javnostjo delila nekaj vprašanj iz Mensinega testa za 3-letno deklico Dayaal Kaur.

Preden je pred meseci postala članica Mense dvoletna Kashe Quest, je za najmlajšo v družbi najinteligentnejših ljudi na svetu veljala triletna Dayaal Kaur iz Birminghama, ki je na testu MENSE dosegla 142 točk.

Da bi se pridružila MENSI, je morala Dayaal, tako kot vsi drugi otroci, dobiti zeleno luč s strani psihologinje, ki je tudi avtorica knjige Briljantni IQ: darilo ali izziv, Lyn Kendall.

Ker so jo s spletnega portala Birmingham zaprosili, če bi lahko z njimi delila nekaj vprašanj, ki jih je zastavila triletnici, in je na to pristala, vprašanja pa so nato viralno obkrožila svet.

Nekaj njih - zgolj računskih, ker so besedilni v angleškem jeziku - objavljamo v nadaljevanju, pri čemer nas zanima, koliko izmed vas jih je sposobno rešiti.

1. vprašanje

Seštejte po tri spodaj navedene številke tako, da je seštevek vsakič 60. Koliko različnih kombinacij obstaja?

2 3 5 10 15 20 25 50

2. vprašanje

Katera številka je na manjkajočem mestu v naslednjem številčnem nizu:

4 9 16 25 ? 49 64 81

3. vprašanje

Predstavljajte si navaden kalkulator in pritiskajte matematične znake enega za drugim tako, da vsak vprašaj zamenjate z matematičnim znakom. Znake za deljenje, seštevanje, množenje in odštevanje lahko uporabite le enkrat. Kolikšen je najvišji možen rezultat?

6? 2? 2? 4? 2

Odgovori

1. Štiri.

2. 36.

3. 18.

V kolikor si želite ogledati še več nalog, s katerimi je psihologinja testirala deklico, si jih lahko ogledate TUKAJ!