N. V. | 1. 8. 2022, 12:34

Če vaš partner počne teh 5 stvari, je mamin sinček

Profimedia

Če ste v razmerju s takšnim moškim, tega ni za zanemariti: to bo slej kot prej vplivalo na vaš odnos z njim.

Morda ste že hodili s partnerji, ki so blizu svojih družin. Udeležijo se vsakega družinskega dogodka, velikega ali malega, poskrbijo, da se oglasijo na družinskih večerjah, in resnično uživajo v pogovoru in rednem načrtovanju s svojimi brati, sestrami ali starši.

Nekateri moški pa so obsedeni s svojo mamo. Ta pojav je med moškimi pogost že leta, mnogi psihologi pa trdijo, da te moške na skrivaj privlači njihova mati. O tem je govoril že Sigmund Freud in vse strnil v teoriji Ojdipovega kompleksa, ki pravi, da se otrok želi romantično zapletati s svojim staršem nasprotnega spola.

Če fant počne teh 5 stvari, je mamin sinček. 

1. Dobiti mora odobritev svoje mame

Seveda je lahko zelo koristno prositi za mnenje ljudi, ki so vam blizu, ko ste v resničnem konfliktu. Toda če se človek mora posvetovati z mamo, preden sprejme skoraj kakršno koli odločitev, je to verjetno znak, da se malo preveč zanaša nanjo.

Profimedia

Lahko pomeni, da ima težave pri samostojnem razmišljanju in sprejemanju odločitev na podlagi tega, kar si resnično želi.

2. Ves čas jo omenja

Ali svojo mamo ves čas omenja, tudi ko gre le za miren, vsakdanji pogovor? To bi lahko bil še en znak, da je mamin sinček. Očitno je velika figura v njegovem življenju, če ves čas govori o njej.

Profimedia

Sama zamisel, da je ona pomemben del njegovega življenja, seveda ni slaba in je povsem razumljiva. Težava je, če je njegova mama vedno tema pogovorov – to morda ne bo tako dobro za vajino dolgoročno zvezo.

3. Vedno se pogovarja z njo

Tako kot vedno govori o njej, se tudi vedno pogovarja z njo. To je lahko povezano z njegovo potrebo po posvetovanju z njo o kakršnih koli odločitvah, preden jih v celoti sprejme.

Profimedia

Če je stik pretiran, je morda mamin sinček. Potrebuje njeno mnenje o vsem in ne more dolgo brez pogovora z njo.

4. Primerja vas z njo

Primerjava vas z, na primer, nekdanjo partnerko lahko potencialno (in razumljivo) povzroči težave v vajinem razmerju. Tako tudi primerjave z njegovo mamo verjetno ne boste lahko sprejeli.

Profimedia

To je še en znak, da je mamin sinček. To lahko vodi do tega, da se vedno počutite, kot da ste zanj druga violina – česar pa si najbrž ne želite.

5. Pogosto se pojavi nenapovedano

Če njegova mama občasno pride k vam, ne da bi vaju obvestila, vas to morda ne bo preveč motilo ali pa se vam bo zdelo nekaj, kar lahko prenašate, toda če bodo ti primeri pogostejši, lahko pomeni, da niso dobro postavljene meje med materjo in sinom.

Profimedia

Pogosti spontani obiski mame so lahko znak, da je mamin sinček.

Kaj storiti zdaj, ko veste, da je mamin sinček?

Če moški v vašem življenju kaže znake, da bi lahko bil mamin sinček, je verjetno čas za resen pogovor.

"Ker je odnos med materjo in sinom lahko občutljiva tema, svetujem, da partnerja pristopita k temi delikatno. Namesto da postavite ultimat 'ona ali jaz', preprosto sporočite, da se počutite manj cenjeni v odnosu, in vprašajte, ali je to nekaj, kar bi se lahko spremenilo vnaprej. Če reče ne, mu zaželite vse najboljše in se ločite," za ameriški medij Romper pove psihiater Dion Metzger.

Če pa to vidi kot nekaj, na čemer lahko dela, obstaja nekaj načinov, kako to storiti. Bodisi lahko poskuša biti bolj pozoren na svoj odnos z mamo in vaša čustva glede tega ali pa bi lahko bilo v pomoč srečanje s terapevtom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.