N. V. | 19. 1. 2023, 11:31

Če vam bodoči šef na razgovoru ponudi kavo, vas lahko preizkuša

Profimedia

Direktor je razkril, da na vsakem razgovoru uporablja test s kavo in ne zaposli tistih, ki na testu padejo.

Razgovori za službo so zelo stresni. Tudi, če mislite, da vam je šlo dobro, se vedno sprašujete, ali ste kaj naredili narobe ali pa ste rekli kaj neumnega.

Trent Innes, šef podjetja Xero, ki se ukvarja s tehnologijo, pravi, da ni toliko pomembno, kaj naredijo kandidati, kot česa ne naredijo.

Trdi, da je zasnoval preprost test, ki ga uporablja med vsakim intervjujem, da se odloči, ali je nekdo pravi za delovno mesto – in test vključuje kavo.

Test s kavo

Portal LADbible povzema njegove besede v pogovoru za poslovni podkast The Ventures: dejal je, da kandidata na začetku vedno pelje na ogled kuhinje, iz katere kandidat vedno odide s kavo ali kakšno drugo pijačo.

Potem opravita intervju, ključno zanj pa je, ali si po intervjuju želi oseba to prazno skodelico odnesti nazaj v kuhinjo.

"Ljudje lahko pridobijo znanje in izkušnje, vendar je v resnici pomemben odnos. Koncept 'pomij svojo skodelico kave' pove veliko o človeku," je dejal.

Profimedia

To pa ni edini šef, ki mu je značaj človeka pomembnejši kot kompetence. Ob vedno večjem cenjenju te vrednote pa uporabljajo najrazličnejše teste.

Eden od direktorjev je pred kratkim javno izjavil, da ne zaposli nikogar, ki je zaničujoč do receptorke, ali pa je niti ne pogleda.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.